Šių metų vasario 1 dieną 14–16 valandą vyks seminaras „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“, kuriame sužinosite, su kokiomis cheminių medžiagų valdymo ir teisės aktų atitikimo problemomis susiduria įmonės. Maisto saugos ir kokybės, maisto technologijos, viešojo maitinimo ir kitų studijų programų studentai bei dėstytojai kviečiami į renginį, kuris vyks Kauno kolegijos 407 a. (Pramonės pr. 22A), trukmė – 2 valandos.

Su pavojingomis ir mūsų sveikatai bei aplinkai kenksmingomis cheminėmis medžiagomis susiduriame kasdien. Jų gausu ir įvairiose priemonėse, kurias naudoja maisto pramonės ar maitinimo paslaugas teikiančios įmonės. Seminare „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“ bus kalbama apie tai, kaip atpažinti pavojingas chemines medžiagas, kokiuose produktuose jos randamos ir kokia yra jų keliama grėsmė. Bus aptariami teisės aktų reikalavimai maisto pramonei ir maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms, pateikiamos rekomendacijos, kaip saugiai naudoti chemines medžiagas.

Seminarą ves Baltijos aplinkos forumo aplinkosaugos ir cheminių medžiagų specialistai Audronė Alijošiutė ir Gražvydas Jegelevičius bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Produktų vertinimo skyriaus vedėjas Saulius Majus.

Dalyvavimas renginyje – nemokamas. Dalyviams bus išduoti pažymėjimai apie išklausytą seminarą. Kviečiame registruotis internete.