Pomėgis ir pramoga Kauno kolegijos studentei Marijai Grigonytei tapo profesiniu keliu – šiemet jau trečiakursė maisto technologijos studentė siekia profesinių aukštumų.

Studentė pasakoja, kad būdama Šėtos gimnazijos dešimtoje klasėje pagamino pirmąjį savo tortą, dėl kurio sulaukė daug artimųjų pagyrų ir skatinimų imtis desertų gamybos. Noras augti ir kartu sau keliami lūkesčiai skatino ieškoti tinkamo tobulėjimo kelio: Marija lankė skirtingus konditerijos kursus, vartė daug  konditerinių gaminių receptų knygų, o galų gale pasirinko studijas Kauno kolegijoje.

Studijų metu mergina priėmė iššūkį pagal Erasmus+ programą vykti į Vokietijoje įsikūrusią kepyklą „DLS“ atlikti praktiką. Tai anot M. Grigonytės, neįkainojama profesinė patirtis.

Apie Kauno kolegijos studentės kelią – Technologijų fakulteto interneto svetainėje ir naujienų portale www.lrytas.lt.