Pomėgis ir pramoga Kauno kolegijos studentei Marijai Grigonytei tapo profesiniu keliu – šiemet jau trečiakursė maisto technologijos studentė siekia profesinių aukštumų.

Studentė pasakoja, kad būdama Šėtos gimnazijos dešimtoje klasėje pagamino pirmąjį savo tortą „Raffaello“, dėl kurio sulaukė daug artimųjų pagyrų ir skatinimų imtis desertų gamybos. Noras augti ir kartu sau keliami lūkesčiai skatino ieškoti tinkamo tobulėjimo kelio: Marija lankė skirtingus konditerijos kursus, vartė daug  konditerinių gaminių receptų knygų, o galų gale pasirinko studijas Kauno kolegijoje.

Studijų metu mergina priėmė iššūkį pagal Erasmus+ programą vykti į Vokietijoje įsikūrusią kepyklą „DLS“ atlikti praktiką. „Praktikos metu ne tik gilinau teorines žinias apie duoną ir konditeriją, bet ir turėjau galimybę prie viso to prisiliesti savomis rankomis. Tai buvo neįkainojama patirtis, įgyta šalyje, kurioje duonai keliami ypač dideli kokybės reikalavimai“, – įspūdžiais dalijasi studentė.

Maisto technologijos specialybės paskutiniojo kurso studentė neslepia, kad dabar gamina rečiau, tačiau šeimą visada palepina savaitgaliais. M. Grigonytė svajoja vieną dieną atidaryti savo pačios kepyklėlę. „Joje būtų galima rasti ne vien įprastus desertus, bet ir skanėstus žmonėms, netoleruojantiems laktozės ar glitimo. Tokių žmonių vis daugėja, o desertų pasirinkimas, pritaikytas specialių poreikių žmonėms, vis dar siauras. Studijų metu rašydama baigiamąjį darbą sukūriau kaneles, kurios yra pritaikytos glitimo netoleruojantiems žmonėms“, – ateities planus ir baigiamojo darbo užkulisius atskleidžia M. Grigonytė.

Daugiau apie merginos istoriją skaitykite „Lietuvos ryto“ straipsnyje, kuriame rasite ir kelių desertų receptus.