Jau tradiciniu tapusį tarptautinį studentų konkursą „Maisto technologas“ šiemet nustebino įvairiomis tradicinių patiekalų versijomis. Kauno kolegijos Maisto technologijos katedros studentės Aušra Dambrauskaitė, Laurita Donielaitė ir Rimvydė Šimkevičiūtė, užėmusius pirmąją vietą, simpatijas pelnė ne tik puikiai atliktomis praktinėmis užduotimis, bet ir namų darbais – sukurtais šaltibarščių ledais.

Būsimosios specialistės neslėpė, kad konkurse svarbus ne tik puikus įvertinimas: išbandytos studijų metu įgytos teorinės ir praktinės žinios, o pasiekimas skatina tobulėti. Jos neabejoja, kad dalyvauti verta vien dėl to, kad būtų įsitikinta, kuo studijos yra naudingos.

Pasakodamos apie kilusią idėją sukurti šaltibarščių ledus merginos neslepia, kad galvota ir apie kitas šaltibarščių versijas. „Iškart pagalvojus apie lietuvišką virtuvę prieš akis iškyla šaltibarščiai, kuriuos mėgsta visi. Visos buvome patenkintos idėja, kurią vystėme: galvojome ir apie želė, ir apie panakotą, bet galutinis sprendimas buvo ledai“, – teigia būsimos specialistės ir kartu priduria, kad idėją pasiskolino iš restorano „Monte Pacis“, o savos versijos receptūrą kūrė pačios.

Kauno kolegijos studentės kviečia eksperimentuoti ir išbandyti šaltibarščių ledus kaip desertą ledų vafliuose arba juos derinti su naminiais bulvių traškučiais ar bulvių piurė.

 

Daugiau apie šaltibarščių ledus skaitykite ir recepto ieškokite Delfi.lt, Alfa.lt ir Lrt.lt.