Specialieji klavišai

Privalumas: reali darbo aplinka

Dalis praktikų atliekamos Kauno kolegijos cheminės analizės, mikrobiologijos, juslinio vertinimo, technologinių procesų chemijos, maisto technologijų laboratorijose. Studentai taip pat praktikas atlieka Lietuvos ir užsienio maisto pramonės įmonėse, analitinėse laboratorijose.

Privalumas: patirtis užsienyje

Studentai turi galimybę vykti dalinėms studijoms ir praktikai į Italiją, Kroatiją, Rumuniją, Prancūziją.

Privalumas: vienintelė Lietuvoje

Maisto saugos ir kokybės studijos Kauno kolegijoje – vienintelės tarp šalies kolegijų.

Karjeros galimybės

Absolventai sėkmingai dirba vadovybės atstovais maisto kokybei ir saugai, maisto saugos rizikos veiksnių analitikais laboratorijose, maisto saugos procesų vadovais gamyboje, maisto saugos inovacijų specialistais, auditoriais mėsos, pieno, fermentavimo, duonos, konditerijos ir miltinių gaminių, žuvies ir kitose maisto pramonės įmonėse, perdirbančiose žemės ūkio produkciją.

Studijų tęstinumas

Absolventai studijas gali tęsti Lietuvos sveikatos mokslų universitete,  Aleksandro Stulginskio universitete ir kitose aukštosiose mokyklose.

Vieta studijų krypčių reitinge

2018–2019 metų kolegijų studijų krypčių reitinge užimama 3 vieta.

Studijų krypties grupė: Technologijų mokslai

Studijų kryptis: Maisto technologijos

Studijų forma: nuolatinė (3 metai), ištęstinė (4 metai)

Kalbos, kuriomis dėstoma: lietuvių

Organizuoja: Technologijų fakultetas

Kvalifikacinis laipsnis: Technologijų mokslų profesinis bakalauras

Maisto produktai, maisto ženklinimas, maisto priedai, genetiškai modifikuotas maistas, ekologiškas maistas, taršos stebėsena, leidimai maisto tvarkymui, valstybinė maisto kontrolė – visa tai apima Maisto saugos ir kokybės specialistų darbą.

1 semestras
Kreditai (ECTS)
Profesinė komunikacija
3
Matematika ir statistika
6
Informacinės technologijos
4
Bendroji ir neorganinė chemija
4
Organinė chemija
5
Biologinė maisto sauga
5
Laboratorinės praktikos pagrindai
3
2 semestras
Kreditai (ECTS)
Kokybės vadyba
3
Užsienio kalba (alternatyvos) 1
3
Analizinė chemija
4
Fizikinė koloidų chemija
3
Instrumentinė analizė
6
Eksperimentinė fizika
4
Maisto kokybės ir saugos pagrindai
7
3 semestras
Kreditai (ECTS)
Užsienio kalba (alternatyvos) 2
3
Žmogaus ir aplinkos sauga
3
Maisto biochemija
5
Maisto teisės pagrindai
4
Maisto technologijos
8
Maisto produktų juslinė analizė
4
Mityba / Vadybos psichologija
3
4 semestras
Kreditai (ECTS)
Saugaus proceso inžinerija
6
Marketingas
4
Maisto toksikologija
3
Augalinio maisto technologija
6
Praktika įmonės analitinėje laboratorijoje
8
Elgesio kultūra ir profesinė etika
3
5 semestras
Kreditai (ECTS)
Inžinerinė grafika
3
Ekonomika
5
Gyvūninio maisto technologija
6
Maisto kokybės ir saugos valdymas
6
Technologinė praktika
7
Mikrobiologinių tyrimų praktika
3
6 semestras
Kreditai (ECTS)
Maisto įmonių projektavimo pagrindai
3
Vidaus audito pagrindai
3
Maisto saugos vadybos praktika
6
Baigiamoji praktika
3
Profesinio bakalauro baigiamasis darbas
12
Tvari maisto gamyba / Verslo anglų kalba
3

Fizinis aktyvumas 1–4 semestras

Pagrindiniai įgūdžiai: ką sugebėsi

  • priimti sprendimus, susijusius su žaliavų, gamybos proceso, produkcijos kokybės ir saugos vertinimu;
  • atlikti maisto produktų kokybės ir saugos parametrų laboratorinius tyrimus;
  • projektuoti saugių maisto produktų technologijas ir vadybos procesus;
  • diegti, atlikti ir valdyti saugius maisto gamybos procesus maisto tvarkymo subjektuose.

Studijų programa

Brandos ir stojamieji egzaminai

Svertiniai koeficientai

Maisto sauga ir kokybė
  1. Matematika
    0,4
  2. Chemija
    0,2
  3. Bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4 arba kompetencijų, įgytų siekiant kvalifikacijos, įvertinimas*
    0,2
  4. Lietuvių kalba ir literatūra
    0,2

Nuomonės

dr. Igrida Kraujutienė

Dėstytoja

Audronė Gedzevičiūtė

Absolventė

Informacija

Rodyti naujienas iš

N
Dėstytoja Irina Koscelkovskienė: klasikiniai desertai tampa eksperimentų objektu
liepos 18 d., 2019 m.

Dėstytoja Irina Koscelkovskienė: klasikiniai desertai tampa eksperimentų objektu

Desertas gali vainikuoti gardžią vakarienę ir yra laikomas pasilepinimo akimirkos ženklu. Jis suvokiamas kaip kulinarijos meno kūrinys ir maža nuodėmė, o už jo slypi ir tam tikra istorija. Ka...
N
Pirmą kartą Lietuvoje – Tarptautinis vyndarių forumas. Registracija jau vyksta
liepos 18 d., 2019 m.

Pirmą kartą Lietuvoje – Tarptautinis vyndarių forumas. Registracija jau vyksta

2019 metų spalio 4 dieną Kauno kolegijoje vyks pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas vyno kultūros atstovus subursiantis Tarptautinis vyndarių forumas. Mokslininkai, gamintojai ir valstybini...
N
Maisto pramonės darbuotojai užauginami per praktiškas studijas
liepos 16 d., 2019 m.

Maisto pramonės darbuotojai užauginami per praktiškas studijas

Kol konkretus maisto gaminys pasiekia mūsų stalą, nueinamas ilgas, kupinas bandymų, inovatyvių sprendimų, bet patikrintas ir kokybiškas kelias. Būtent maisto technologai, gastronomijos ir mait...
N
Kauno kolegijos studentės kviečia išbandyti šaltibarščių ledus
balandžio 04 d., 2019 m.

Kauno kolegijos studentės kviečia išbandyti šaltibarščių ledus

Jau tradiciniu tapusį tarptautinį studentų konkursą „Maisto technologas“ šiemet nustebino įvairiomis tradicinių patiekalų versijomis. Kauno kolegijos Maisto technologijos katedros student...
N
„Maisto technologas 2019“: laimėjo kolegijos komanda, nustebinusi šaltibarščių ledais
vasario 26 d., 2019 m.

„Maisto technologas 2019“: laimėjo kolegijos komanda, nustebinusi šaltibarščių ledais

Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovištės miesto Valachijos universiteto Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija) kasmet organizuoj...
N
Prasideda registracija į seminarą „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“
sausio 25 d., 2018 m.

Prasideda registracija į seminarą „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“

Šių metų vasario 1 dieną 14–16 valandą vyks seminaras „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“, kuriame sužinosite, su kokiomis cheminių medžiag...

Kontaktai

VšĮ Kauno kolegija
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas
Įmonės kodas 111965284
PVM mok. kodas LT119652811

  • Priėmimas: (8 37) 32 11 11
  • Raštinė: (8 37) 35 23 24
  • Faksas: (8 37) 75 11 35