Specialieji klavišai

Privalumas: reali darbo aplinka

Dalis praktikų atliekamos kolegijos maitinimo technologijų procesų laboratorijose, studentų mokomojoje kavinėje, kolegijos valgykloje – mokomasi serviruoti stalą, gaminti ir tiekti patiekalus, sudaryti meniu skirtingo tipo maitinimo įmonėms ar tam tikrų poreikių žmonių grupėms, rengti technologinius dokumentus. Studentai taip pat atlieka praktikas realiai veikiančiose maitinimo įmonėse Lietuvoje ir užsienio šalyse.

Privalumas: patirtis užsienyje

Studentai gali vykti dalinėms studijoms ar praktikai į Portugalijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos aukštąsias mokyklas arba viešojo maitinimo įmones.

Karjeros galimybės

Baigusieji studijas dirba gamybos vadovais, technologais, vyr. virėjais, sveikatinančio maitinimo specialistais valstybinėse ir privačiose viešojo maitinimo įmonėse, kavinėse, restoranuose, kaimo turizmo sodybose, viešbučių, sanatorijų, ligoninių, švietimo įstaigų maitinimo padaliniuose, gali pradėti savo verslą.

Studijų tęstinumas

Absolventai studijas gali tęsti Kauno technologijos universitete, Aleksandro Stulginskio universitete, Lietuvos sveikatos mokslų universitete arba užsienio aukštosiose mokyklose.

Studijų krypties grupė: Technologijų mokslai

Studijų kryptis: Gastronomija ir maitinimo organizavimas

Studijų forma: nuolatinė (3 metai), ištęstinė (4 metai)

Kalbos, kuriomis dėstoma: lietuvių

Organizuoja: Technologijų fakultetas

Kvalifikacinis laipsnis: Technologijų mokslų profesinis bakalauras.

Studijų programa, susijusi su maitinimo žmonių grupėms planavimu, organizavimu, meniu formavimu.

1 semestras
Kreditai (ECTS)
Profesinė komunikacija
3
Gastronomijos istorija ir maisto kultūra
6
Informacinės technologijos
3
Matematika ir statistika
6
Maisto chemija
3
Maistologija
3
Etiketas ir tarptautinis protokolas
6
2 semestras
Kreditai (ECTS)
Užsienio kalba (alternatyvos) 1
3
Ergonomika ir darbuotojų sauga
3
Analizinė chemija
3
Maisto mikrobiologijos pagrindai
3
Maisto sauga ir higiena
3
Šaltųjų patiekalų gamybos technologijos
9
Aptarnavimo praktika
6
3 semestras
Kreditai (ECTS)
Užsienio kalba (alternatyvos) 2
3
Elgesio kultūra ir profesinė etika
3
Maisto biochemija
3
Verslo teisė
3
Maisto dizainas
3
Karštųjų patiekalų gamybos technologijos
9
Renginių organizavimo ir valdymo praktika
6
4 semestras
Kreditai (ECTS)
Viešasis kalbėjimas
3
Inžinerinė grafika
3
Maisto toksikologija
3
Maisto kokybės ir saugos valdymas
6
Maitinimo įmonių inžinerija
3
Konditerija ir gėrimų gamybos technologijos
6
Technologinė praktika 1
6
5 semestras
Kreditai (ECTS)
Gastronomijos mokslinių tyrimų metodologija
6
Kaštų valdymas ir meniu planavimas
3
Inovacijos ir verslumas maitinimo įmonėse
6
Maitinimo įmonių projektavimas
6
Molekulinės gastronomijos pagrindai
3
Technologinė praktika 2
6
6 semestras
Kreditai (ECTS)
Apskaita maitinimo įmonėse
3
Kompiuterinės apskaitos praktika
3
Baigiamoji praktika
3
Profesinio bakalauro baigiamasis darbas
12
Mityba / Juslinis gaminių/patiekalų vertinimas
3
Maisto vizualizacijos pagrindai / Rinkodara ir verslo aplinka
3
Kulinarinis paveldas / Patiekalų ir gėrimų derinimas
3

Fizinis aktyvumas 1–4 semestras

Pagrindiniai įgūdžiai: ką sugebėsi

  • projektuoti, planuoti viešojo maitinimo įmonės technologinę veiklą;
  • organizuoti gamybinę veiklą;
  • valdyti maitinimo įmonės darbo ir technologinių procesų kokybę;
  • valdyti įmonės resursus;
  • organizuoti renginius ir svečių maitinimą;
  • organizuoti maitinimo įmonės veiklą taikant inovacijas.

Studijų programa

Brandos ir stojamieji egzaminai

Svertiniai koeficientai

Viešasis maitinimas
  1. Matematika
    0,4
  2. Chemija
    0,2
  3. Bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4 arba kompetencijų, įgytų siekiant kvalifikacijos, įvertinimas*
    0,2
  4. Lietuvių kalba ir literatūra
    0,2

Nuomonės

Gitana Gruodė

Dėstytoja

Dovilė Stankaitytė

Absolventė

Informacija

Rodyti naujienas iš

N
Suderinti skoniai Kauno kolegijos studentams pelnė prizinę vietą
gruodžio 18 d., 2018 m.

Suderinti skoniai Kauno kolegijos studentams pelnė prizinę vietą

Besibaigiant 2018 metams gurmanų pasaulį sudrebino konkursas „Virėjo ir barmeno komanda 2018“, kuriame pasižymėjo ir Kauno kolegijos atstovai – Nauris Laukaitis ir Darius Klimavičius, atst...
N
Prasideda registracija į seminarą „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“
sausio 25 d., 2018 m.

Prasideda registracija į seminarą „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“

Šių metų vasario 1 dieną 14–16 valandą vyks seminaras „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“, kuriame sužinosite, su kokiomis cheminių medžiag...
N
www.delfi.lt dalinasi kolegijos mitybos specialistės rekomendacijomis
sausio 19 d., 2018 m.

www.delfi.lt dalinasi kolegijos mitybos specialistės rekomendacijomis

Mitybos specialistai teigia, kad joks kitas produktas neturi tokio organizmui reikalingų medžiagų derinio, kuris stiprina imunitetą ir skatina augimą. Todėl kiaušiniai ypač naudingi vaikystėj...
N
Kauno kolegijos delegacija išvyksta į Kiniją
lapkričio 22 d., 2017 m.

Kauno kolegijos delegacija išvyksta į Kiniją

Kauno kolegija ir toliau nuosekliai tęsia bendradarbiavimą su Kinija. Lapkričio 23 – gruodžio 2 dienomis septynių darbuotojų delegacija iš kolegijos vyksta į  Kinijos Hainanio programinės ...

Kontaktai

VšĮ Kauno kolegija
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas
Įmonės kodas 111965284
PVM mok. kodas LT119652811

  • Priėmimas: (8 37) 32 11 11
  • Raštinė: (8 37) 35 23 24
  • Faksas: (8 37) 75 11 35