Specialieji klavišai

Privalumas: reali darbo aplinka

Studentai praktikuosis įstaigose, kuriose dirba dietistai. Praktikos bus atliekamos sveikatos priežiūros, reabilitacijos ir sanatorinio gydymo, krašto apsaugos ir vidaus reikalų sistemos, socialinės globos, rūpybos, ugdymo institucijose, kūno kultūros ir sporto centruose ir kitose organizacijose, kuriose yra vykdoma maitinimo ir maitinimosi priežiūra. Studentai ugdys dietistų gebėjimus suvokti kompleksinį ryšį tarp žmogaus, aplinkos ir maisto.

Privalumas: gebėjimas konsultuoti

Dietistas, įgijęs medicininių ir maisto ruošimo žinių, gebės vykdyti maitinimo ir maitinimosi priežiūrą, sudaryti maitinimo programas, konsultuoti ir teikti tinkamos mitybos rekomendacijas įvairaus amžiaus žmonių grupėms, atsižvelgiant į jų sveikatos būklę, socialinę ir kultūrinę aplinką.

Karjeros galimybės

Absolventai galės dirbti pirminio, antrinio, tretinio lygio asmens ir visuomenės, sveikatos priežiūros ir sanatorinio gydymo įstaigose, atliekančiose įvairaus amžiaus grupių asmenų sveikatos priežiūrą ir reabilitaciją, įvairaus amžiaus sveikų ir neįgalių žmonių socialinės globos, rūpybos, ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo institucijose, krašto apsaugos, vidaus reikalų sistemos asmens sveikatos priežiūros įstaigose, kūno kultūros ir sporto centruose, privačiose asmens sveikatos priežiūros maitinimosi institucijose, valstybinėse ir privačiose viešojo maitinimo įstaigose.

Studijų tęstinumas

Absolventai studijas galės tęsti Lietuvos sveikatos mokslų universitete, Kauno technologijos universitete, užsienio aukštosiose mokyklose: Gothenburgo universitete (Švedija), Hohenheim universitete (Vokietija), Hertfordshire universitete (Didžioji Britanija).

Vieta studijų krypčių reitinge

2018–2019 metų kolegijų studijų krypčių reitinge užimama 2 vieta.

Studijų krypties grupė: Sveikatos mokslai

Studijų kryptis: Mityba

Studijų forma: nuolatinė (3 metai)

Kalbos, kuriomis dėstoma: lietuvių

Organizuoja: Medicinos fakultetas

Kvalifikacinis laipsnis: Sveikatos mokslų profesinis bakalauras, dietisto kvalifikacija

Dietetika – studijų programa, skirta asmenims, siekiantiems tapti dietistais. Dietistas – sveikatos priežiūros specialistas, įgijęs dietisto profesinę kvalifikaciją.

1 semestras
Kreditai (ECTS)
Profesinė kalba (anglų, vokiečių, prancūzų, rusų, lietuvių)
6
Informacinės technologijos
3
Anatomija ir fiziologija
6
Žmogaus fizinė ir psichikos raida
4
Maisto chemija
4
Mitybos pagrindai
4
Įvadas į Dietetikos studijas. Profesinė etika.
3
2 semestras
Kreditai (ECTS)
Maisto sauga ir kokybė
5
Maisto ruošimo technologija
4
Maitinimo ir maitinimosi organizavimas
3
Maisto mikrobiologija ir parazitologija
5
Bendroji patologija
4
Aplinkos ir darbuotojų sauga
3
Aprūpinimo maistu profesinės veiklos praktika
6
3 semestras
Kreditai (ECTS)
Bendravimo psichologija ir konfliktų valdymas
3
Klinikinių dalykų pagrindai
4
Klinikinės biochemijos ir imunologijos pagrindai
5
Dietetika
6
Farmakologija
3
Maitinimo ir maitinimosi įvertinimo profesinės veiklos praktika
6
Dalykai iš KK siūlomo sąrašo
3
4 semestras
Kreditai (ECTS)
Dietetika
7
Genetika
3
Taikomųjų tyrimų metodologija
3
Valgiaraščio rengimo profesinės veiklos praktika
6
Pagyvenusių ir senų žmonių mityba
4
Sveiko ir sergančio vaiko mityba
4
Dalykai iš KK siūlomo sąrašo
3
5 semestras
Kreditai (ECTS)
Profesinė komunikacija ir dokumentų valdymas
3
Taikomųjų tyrimų metodologija
3
Visuomenės sveikata
5
Maitinimo ir maitinimosi priežiūros profesinės veiklos praktika
6
Dietetikos mokslo inovacijos
4
Sveikatos edukologija
6
Dalykai iš KK siūlomo sąrašo
3
6 semestras
Kreditai (ECTS)
Pirmoji medicinos pagalba
3
Medicinos teisė
3
Baigiamoji profesinės veiklos praktika praktika
12
Profesinio bakalauro baigiamasis darbas
9
Verslo organizavimas ir lyderystė
3

Fizinis aktyvumas 1–4 semestras

Pagrindiniai įgūdžiai: ką sugebėsi

  • parengti maitinimo ir maitinimosi planą, vadovaujantis maisto, jo tvarkymo, maitinimo reikalavimais, sveikos mitybos rekomendacijomis;
  • vertinti potencialius maisto saugos rizikos veiksnius patiekalų gamybos ir pateikimo vartotojui metu bei parinkti šių veiksnių valdymo priemones.

Studijų programa

Brandos ir stojamieji egzaminai

Svertiniai koeficientai

Dietetika
  1. Biologija
    0,4
  2. Chemija arba matematika*
    0,2
  3. Bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4*
    0,2
  4. Lietuvių kalba ir literatūra
    0,2

Nuomonės

Vilma Kriaučionienė

Dėstytoja

Agnė Kungytė

Absolventė

Kontaktai

VšĮ Kauno kolegija
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas
Įmonės kodas 111965284
PVM mok. kodas LT119652811

  • Priėmimas: (8 37) 32 11 11
  • Raštinė: (8 37) 35 23 24
  • Faksas: (8 37) 75 11 35