Spalio 6–8 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko 15-oji paroda „Rinkis prekę lietuvišką“, kasmet suburianti įvairius lietuvių gamintojus. Tarp parodos dalyvių – ir Kauno kolegijos komanda, kuri kvietė paragauti eksperimentinių maisto produktų, susipažinti su mokslo ir meno taikomąja veikla bei studijų galimybėmis.

Specialioje mokslo erdvėje „Kompetencijų ir įgūdžių Pop Up“ Kauno kolegijos komanda praleido tris dienas, dalijosi mintimis, ką kartu gali sukurti mokslas ir verslas, kvietė paragauti Maisto technologijos studijų programos studentų ir dėstytojų kurtų ir gamintų šaltibarščių ledų, išbandyti liofilizuotus vaisius ir atlikti tyrimus, kurie parodė vaisiuose esančių nitratų kiekį. 

Džiaugiamės, kad išskirtinai parodos lankytojų dėmesį patraukė šaltibarščių ledai, sukėlė džiugas emocijas ir nuostabą apie spalvą, struktūrą ir skonį. Tikimės, kad sukurti ryšiai prisidės prie jaunųjų specialistų darbo ir praktikos vietų bei tiriamųjų veiklų įgyvendinimo.