Specialieji klavišai

Privalumas: reali darbo aplinka

Dalis praktikų atliekamos Kauno kolegijos chemijos, mikrobiologijos, juslinio vertinimo, technologinių procesų chemijos laboratorijose bei maisto technologijų praktinėje bazėje, kurioje įrengtos duonos, konditerijos ir miltinių gaminių, fermentacijos (gėrimų) produktų, pieno, mėsos technologinės laboratorijos. Studentai taip pat atlieka praktikas maisto pramonės įmonėse Lietuvoje ir užsienio šalyse.

Privalumas: patirtis užsienyje

Studentai turi galimybę vykti dalinėms studijoms ir praktikai į Italiją, Graikiją, Austriją.

Privalumas: specializacijos

Studijų programoje numatytos dvi specializacijos: augalinio maisto technologija, gyvūninio maisto technologija.

Karjeros galimybės

Absolventai galės dirbti gamybos procesų vadovais, technologijų inovacijų specialistais, technologais mėsos, pieno, fermentavimo, duonos, konditerijos ir miltinių gaminių, žuvies ir kitose maisto pramonės įmonėse, perdirbančiose žemės ūkio produkciją, kurti ir dirbti savo įsteigtose maisto pramonės įmonėse.

Studijų tęstinumas

Absolventai studijas gali tęsti Lietuvos sveikatos mokslų universitete,  Kauno technologijos universitete ir kitose aukštosiose mokyklose.

Studijų krypties grupė: Technologijų mokslai

Studijų kryptis: Maisto technologijos

Studijų forma: nuolatinė (3 metai), ištęstinė (4 metai)

Kalbos, kuriomis dėstoma: lietuvių

Organizuoja: Technologijų fakultetas

Kvalifikacinis laipsnis: Technologijų mokslų profesinis bakalauras

Kiekvienas maisto produktas, kurį vartotojas įsigyja parduotuvėse ar valgo viešojo maitinimo įstaigose, yra maisto technologo darbo rezultatas, o Maisto technologija – tai saugių, maistingų, skanių, išvaizdžių maisto produktų kūrimas ir gamyba.

1 semestras
Kreditai (ECTS)
Profesinė komunikacija ir dokumentų valdymas
3
Filosofijos įvadas
3
Socialinė psichologija
3
Informacinės technologijos
4
Įvadas į maisto technologijas
6
Matematika
6
Organinė chemija
5
2 Semestras
Kreditai (ECTS)
Užsienio kalba (alternatyvos) 1
3
Analizinė chemija
7
Eksperimentinė fizika
3
Maisto inžinerija
5
Maisto mikrobiologijos pagrindai
5
Žmogaus sauga darbe
3
Verslo teisė
4
3 semestras
Kreditai (ECTS)
Užsienio kalba (alternatyvos) 2
3
Maisto produktų juslinė analizė
4
Maisto biochemija
5
Maisto sauga ir kokybė
5
Laisvai pasirenkamas dalykas
3
Augalinio maisto technologija 1 / Gyvūninio maisto technologija
6
Bendrieji maisto pramonės įrenginiai
4
4 semestras
Kreditai (ECTS)
Inžinerinė grafika 2
3
Įmonės ekonomika ir apskaita
5
Gamybinė praktika 1
6
Laisvai pasirenkamas dalykas
3
Augalinio maisto technologija 2 / Gyvūninio maisto technologija 2
6
Augalinio maisto kokybė ir sauga / Gyvūninio maisto kokybė ir sauga
3
Augalinio maisto inžinerija / Gyvūninio maisto inžinerija
3
5 semestras
Kreditai (ECTS)
Mokslinių tyrimų metodologija
5
Pakavimo medžiagos ir technologijos
3
Projektavimo pagrindai
3
Augalinio maisto gamybos projektavimas / Gyvūninio maisto gamybos projektavimas
7
Gamybinė praktika 2
6
6 semestras
Kreditai (ECTS)
Ekonominių skaičiavimų praktika
3
Maisto kokybės ir saugos praktika
3
Kompiuterinės grafikos praktika
3
Baigiamoji praktika
3
Baigiamasis darbas
12
Laisvai pasirenkamas dalykas
3
Marketingas ir tyrimai
3

Fizinis aktyvumas 1–4 semestras

Pagrindiniai įgūdžiai: ką sugebėsi

  • analizuoti situacijas ir priimti sprendimus, susijusius su maisto pramonės žaliavų, medžiagų ir produkcijos kokybės vertinimu;
  • analizuoti situacijas ir priimti sprendimus, susijusius su maisto pramonės gamybos infrastruktūros vertinimu;
  • projektuoti ir valdyti maisto gamybos technologinius procesus.

Studijų programa

Brandos ir stojamieji egzaminai

Svertiniai koeficientai

Maisto technologija
  1. Matematika
    0,4
  2. Chemija
    0,2
  3. Bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4*
    0,2
  4. Lietuvių kalba ir literatūra
    0,2

Nuomonės

dr. Ernesta Trečiokienė

Dėstytoja

Dalia Zdanovičienė

Absolventė

Informacija

Rodyti naujienas iš

N
„AgroBalt 2018“: aukso medalis už veganišką tortą
gegužės 25 d., 2018 m.

„AgroBalt 2018“: aukso medalis už veganišką tortą

Šiais metais gegužės 24 d. Lietuvos parodų ir kongreso rūmuose „Litexpo“ Vilniuje prasidėjo paroda „AgroBalt 2018“. Tradiciškai buvo rengtas konkursas siekiant įvertinti maisto produkt...
N
„Maisto technologas 2018” atgarsiai: kolegijos studentai pelnė pirmąją vietą
vasario 20 d., 2018 m.

„Maisto technologas 2018” atgarsiai: kolegijos studentai pelnė pirmąją vietą

Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovištės miesto Valachijos universiteto Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija) kasmet organizuoj...
N
Prasideda registracija į seminarą „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“
sausio 25 d., 2018 m.

Prasideda registracija į seminarą „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“

Šių metų vasario 1 dieną 14–16 valandą vyks seminaras „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“, kuriame sužinosite, su kokiomis cheminių medžiag...
N
Informuoja „Lietuvos Rytas“: tai nauja patirtis Lietuvos maisto pramonėje
lapkričio 24 d., 2017 m.

Informuoja „Lietuvos Rytas“: tai nauja patirtis Lietuvos maisto pramonėje

  „Šios dirbtuvės – puikus pavyzdys, kaip Lietuvos įmonės gali integruoti jaunimą ir sudominti darbu savo šalies įmonėje. Mes visuomet siekiame būti atviri įvairių specialyb...
N
Informuoja „Verslo žinios“: galvosūkį apie naujus produktus sprendė patys vartotojai
lapkričio 22 d., 2017 m.

Informuoja „Verslo žinios“: galvosūkį apie naujus produktus sprendė patys vartotojai

„Pažinti vartotoją, sukurti naujovę tikrai galima ir neįprastu būdu,“ – konstatuoja Marijampolės bendrovės „Mantinga“ ir Kauno kolegijos vadovai, įvertinę bendradarbiavimo rezultatu...
N
Kolegijos studentai kuria receptus žinomai Lietuvos įmonei
lapkričio 16 d., 2017 m.

Kolegijos studentai kuria receptus žinomai Lietuvos įmonei

Televizijos ekranuose dar visai neseniai transliuota reklama, kurioje pasaulyje populiaraus gazuoto gėrimo receptūrą tobulina ne brandūs specialistai, o pagrindiniai produkto vartotojai – jaunim...
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Kontaktai

VšĮ Kauno kolegija
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas
Įmonės kodas 111965284
PVM mok. kodas LT119652811

  • (8 37) 35 23 24
  • (8 37) 75 11 35