Specialieji klavišai

Privalumas: reali darbo aplinka

Dalis praktikų atliekamos Kauno kolegijos chemijos, mikrobiologijos, juslinio vertinimo, technologinių procesų chemijos laboratorijose bei maisto technologijų praktinėje bazėje, kurioje įrengtos duonos, konditerijos ir miltinių gaminių, fermentacijos (gėrimų) produktų, pieno, mėsos technologinės laboratorijos. Studentai taip pat atlieka praktikas maisto pramonės įmonėse Lietuvoje ir užsienio šalyse.

Privalumas: patirtis užsienyje

Studentai turi galimybę vykti dalinėms studijoms ir praktikai į Italiją, Graikiją, Austriją.

Privalumas: specializacijos

Studijų programoje numatytos dvi specializacijos: augalinio maisto technologija, gyvūninio maisto technologija.

Karjeros galimybės

Absolventai galės dirbti gamybos procesų vadovais, technologijų inovacijų specialistais, technologais mėsos, pieno, fermentavimo, duonos, konditerijos ir miltinių gaminių, žuvies ir kitose maisto pramonės įmonėse, perdirbančiose žemės ūkio produkciją, kurti ir dirbti savo įsteigtose maisto pramonės įmonėse.

Studijų tęstinumas

Absolventai studijas gali tęsti Lietuvos sveikatos mokslų universitete,  Kauno technologijos universitete ir kitose aukštosiose mokyklose.

Vieta studijų krypčių reitinge

2018–2019 metų kolegijų studijų krypčių reitinge užimama 3 vieta.

Studijų krypties grupė: Technologijų mokslai

Studijų kryptis: Maisto technologijos

Studijų forma: nuolatinė (3 metai), ištęstinė (4,5 metų)

Kalbos, kuriomis dėstoma: lietuvių

Organizuoja: Technologijų fakultetas

Kvalifikacinis laipsnis: Technologijų mokslų profesinis bakalauras

Kiekvienas maisto produktas, kurį vartotojas įsigyja parduotuvėse ar valgo viešojo maitinimo įstaigose, yra maisto technologo darbo rezultatas, o Maisto technologija – tai saugių, maistingų, skanių, išvaizdžių maisto produktų kūrimas ir gamyba.

1 semestras
Kreditai (ECTS)
Profesinė komunikacija
3
Elgesio kultūra ir profesinė etika
3
Informacinės technologijos
4
Matematika ir statistika
6
Organinė chemija
5
Įvadas į maisto technologijas
6
Pakavimo medžiagos ir technologijos
3
2 Semestras
Kreditai (ECTS)
Analizinė chemija
4
Eksperimentinė fizika
4
Maisto mikrobiologijos pagrindai
5
Verslo teisė
4
Maisto kokybės ir saugos pagrindai
7
Užsienio kalba (alternatyvos) 1
3
Ergonomika ir darbuotojų sauga
3
3 semestras
Kreditai (ECTS)
Užsienio kalba (alternatyvos) 2
3
Maisto produktų juslinė analizė
4
Maisto biochemija
5
Bendrieji maisto pramonės įrenginiai
5
Augalinio maisto technologija
10
Mityba / Vadybos psichologija
3
4 semestras
Kreditai (ECTS)
Gyvūninio maisto technologija
10
Maisto inžinerija
5
Inžinerinė grafika
4
Įmonės ekonomika ir apskaita
5
Gamybinė praktika 1
6
5 semestras
Kreditai (ECTS)
Mokslinių tyrimų metodologija
5
Maisto kokybės ir saugos valdymas
4
Augalinio maisto gamybos projektavimas / Gyvūninio maisto gamybos projektavimas
6
Gamybinė praktika 2
6
Specialybinė technologinė praktika
6
Maisto įmonių projektavimo praktika
3
6 semestras
Kreditai (ECTS)
Marketingas ir tyrimai
3
Ekonominių skaičiavimų praktika
3
Maisto kokybės ir saugos praktika
3
Baigiamoji praktika
3
Profesinio bakalauro baigiamasis darbas
12
Tvari maisto gamyba / Verslo anglų kalba
3
Maisto toksikologija / Etninio paveldo maisto technologijos
3

Fizinis aktyvumas 1–4 semestras

Pagrindiniai įgūdžiai: ką sugebėsi

  • analizuoti situacijas ir priimti sprendimus, susijusius su maisto pramonės žaliavų, medžiagų ir produkcijos kokybės vertinimu;
  • analizuoti situacijas ir priimti sprendimus, susijusius su maisto pramonės gamybos infrastruktūros vertinimu;
  • projektuoti ir valdyti maisto gamybos technologinius procesus.

Studijų programa

Brandos ir stojamieji egzaminai

Svertiniai koeficientai

Maisto technologija
  1. Matematika
    0,4
  2. Chemija
    0,2
  3. Bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4 arba kompetencijų, įgytų siekiant kvalifikacijos, įvertinimas*
    0,2
  4. Lietuvių kalba ir literatūra
    0,2

Nuomonės

dr. Ernesta Trečiokienė

Dėstytoja

Dalia Zdanovičienė

Absolventė

Informacija

Rodyti naujienas iš

N
Maisto pramonės darbuotojai užauginami per praktiškas studijas
liepos 16 d., 2019 m.

Maisto pramonės darbuotojai užauginami per praktiškas studijas

Kol konkretus maisto gaminys pasiekia mūsų stalą, nueinamas ilgas, kupinas bandymų, inovatyvių sprendimų, bet patikrintas ir kokybiškas kelias. Būtent maisto technologai, gastronomijos ir mait...
N
Maisto technologijos studentei pomėgis tapo profesija
birželio 27 d., 2019 m.

Maisto technologijos studentei pomėgis tapo profesija

Pomėgis ir pramoga Kauno kolegijos studentei Marijai Grigonytei tapo profesiniu keliu – šiemet jau trečiakursė maisto technologijos studentė siekia profesinių aukštumų. Studentė pasakoja, ...
N
Pirmą kartą Lietuvoje – Tarptautinis vyndarių forumas. Registracija jau vyksta
birželio 25 d., 2019 m.

Pirmą kartą Lietuvoje – Tarptautinis vyndarių forumas. Registracija jau vyksta

2019 metų spalio 5 dieną Kauno kolegijoje vyks pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas vyno kultūros atstovus subursiantis Tarptautinis vyndarių forumas. Mokslininkai, gamintojai ir valstybini...
N
Kauno kolegijos studentės kviečia išbandyti šaltibarščių ledus
balandžio 04 d., 2019 m.

Kauno kolegijos studentės kviečia išbandyti šaltibarščių ledus

Jau tradiciniu tapusį tarptautinį studentų konkursą „Maisto technologas“ šiemet nustebino įvairiomis tradicinių patiekalų versijomis. Kauno kolegijos Maisto technologijos katedros student...
N
„Maisto technologas 2019“: laimėjo kolegijos komanda, nustebinusi šaltibarščių ledais
vasario 26 d., 2019 m.

„Maisto technologas 2019“: laimėjo kolegijos komanda, nustebinusi šaltibarščių ledais

Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovištės miesto Valachijos universiteto Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija) kasmet organizuoj...
N
„AgroBalt 2018“: aukso medalis už veganišką tortą
gegužės 25 d., 2018 m.

„AgroBalt 2018“: aukso medalis už veganišką tortą

Šiais metais gegužės 24 d. Lietuvos parodų ir kongreso rūmuose „Litexpo“ Vilniuje prasidėjo paroda „AgroBalt 2018“. Tradiciškai buvo rengtas konkursas siekiant įvertinti maisto produkt...

Kontaktai

VšĮ Kauno kolegija
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas
Įmonės kodas 111965284
PVM mok. kodas LT119652811

  • Priėmimas: (8 37) 32 11 11
  • Raštinė: (8 37) 35 23 24
  • Faksas: (8 37) 75 11 35