Specialieji klavišai

Klausk studento

Studentė – Gabija Zavarykinaitė

Kontaktai

Privalumas: reali darbo aplinka

Dalis praktikų atliekamos Kauno kolegijos chemijos, mikrobiologijos, juslinio vertinimo, technologinių procesų chemijos laboratorijose bei maisto technologijų praktinėje bazėje, kurioje įrengtos duonos, konditerijos ir miltinių gaminių, fermentacijos (gėrimų) produktų, pieno, mėsos technologinės laboratorijos. Studentai taip pat atlieka praktikas maisto pramonės įmonėse Lietuvoje ir užsienio šalyse.

Privalumas: patirtis užsienyje

Studentai turi galimybę vykti dalinėms studijoms ir praktikai į Italiją, Graikiją, Austriją.

Privalumas: specializacijos

Studijų programoje numatytos dvi specializacijos: augalinio maisto technologija, gyvūninio maisto technologija.

Karjeros galimybės

Absolventai galės dirbti gamybos procesų vadovais, technologijų inovacijų specialistais, technologais mėsos, pieno, fermentavimo, duonos, konditerijos ir miltinių gaminių, žuvies ir kitose maisto pramonės įmonėse, perdirbančiose žemės ūkio produkciją, kurti ir dirbti savo įsteigtose maisto pramonės įmonėse.

Studijų tęstinumas

Absolventai studijas gali tęsti Lietuvos sveikatos mokslų universitete,  Kauno technologijos universitete ir kitose aukštosiose mokyklose.

Vieta studijų krypčių reitinge

2022 m. sudarytame kolegijų studijų krypčių reitinge užimama 2 vieta.

Studijų programa

Brandos ir stojamieji egzaminai

Svertiniai koeficientai

Maisto technologija
  1. Matematika
    0,4
  2. Chemija arba biologija, arba fizika, arba informacinės technologijos, arba geografija*
    0,1
  3. Bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4 arba kompetencijų, įgytų siekiant kvalifikacijos, įvertinimas*
    0,3
  4. Lietuvių kalba ir literatūra
    0,2

Nuomonės

dr. Ernesta Trečiokienė

Dėstytoja

Dalia Zdanovičienė

Absolventė

Informacija

Rodyti naujienas iš

N
Parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ lankytojų dėmesį traukė Kauno kolegijos siūlomas ypatingas produktas
2023 09 spalio

Parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ lankytojų dėmesį traukė Kauno kolegijos siūlomas ypatingas produktas

Spalio 6–8 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko 15-oji paroda „Rinkis prekę lietuvišką“, kasmet suburianti įvairius lietuvių gamintojus. Tarp parodos dalyvių – ir Kauno kolegijos komand...
N
Technologijų fakulteto studentų iniciatyva – naminiai konservai Ukrainos žmonėms
2022 10 kovo

Technologijų fakulteto studentų iniciatyva – naminiai konservai Ukrainos žmonėms

Įsibėgėjus antrajai karo Ukrainoje savaitei, Kauno kolegijos Technologijų fakultete įkurdintose mėsos gamybos laboratorijose pluša studentai. Būsimieji maisto technologai ruošia mėsos bei ž...
N
Dėstytoja Irina Koscelkovskienė: klasikiniai desertai tampa eksperimentų objektu
2019 18 liepos

Dėstytoja Irina Koscelkovskienė: klasikiniai desertai tampa eksperimentų objektu

Desertas gali vainikuoti gardžią vakarienę ir yra laikomas pasilepinimo akimirkos ženklu. Jis suvokiamas kaip kulinarijos meno kūrinys ir maža nuodėmė, o už jo slypi ir tam tikra istorija. Ka...
N
Pirmą kartą Lietuvoje – Tarptautinis vyndarių forumas. Registracija jau vyksta
2019 18 liepos

Pirmą kartą Lietuvoje – Tarptautinis vyndarių forumas. Registracija jau vyksta

2019 metų spalio 4 dieną Kauno kolegijoje vyks pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas vyno kultūros atstovus subursiantis Tarptautinis vyndarių forumas. Mokslininkai, gamintojai ir valstybini...
N
Maisto pramonės darbuotojai užauginami per praktiškas studijas
2019 16 liepos

Maisto pramonės darbuotojai užauginami per praktiškas studijas

Kol konkretus maisto gaminys pasiekia mūsų stalą, nueinamas ilgas, kupinas bandymų, inovatyvių sprendimų, bet patikrintas ir kokybiškas kelias. Būtent maisto technologai, gastronomijos ir mait...
N
Maisto technologijos studentei pomėgis tapo profesija
2019 27 birželio

Maisto technologijos studentei pomėgis tapo profesija

Pomėgis ir pramoga Kauno kolegijos studentei Marijai Grigonytei tapo profesiniu keliu – šiemet jau trečiakursė maisto technologijos studentė siekia profesinių aukštumų. Studentė pasakoja, ...

Kontaktai

VšĮ Kauno kolegija
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas
Įmonės kodas 111965284
PVM mok. kodas LT119652811

  • Priėmimas: (8 620) 52 041
  • Raštinė: (8 37) 35 23 24