Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto organizuojama tarptautinė nuotolinė mokslinė-praktinė konferencija „Menas, dizainas, kalbos ir ugdymas: teorijos ir praktikos inovacijos“ (ADLE), kurios tikslas – skatinti diskusijas ir gerosios patirties apie naujausių technologijų ir inovacijų naudojimą dizaino, meno, kalbų ir ugdymo studijose bei profesinėje veikloje, vyks gruodžio 9 d. „Zoom“ platformoje. Dalyvių registracija – iki gruodžio 6 d. […]

2021 metų spalio 12 dieną Kauno kolegijoje nuotoliniu būdu organizuojama septintoji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Inovatyvios (eko)technologijos, verslumas ir regionų plėtra“ (angl. Innovative (Eco)Technology, Entrepreneurship and Regional Development, IECOTERD). Jau į tradicine tapusią konferenciją apie naujausias technologijas ir jų pritaikymą diskutuoti susiburia mokslininkai iš įvairių pasaulio šalių. Suvokiant, kad technologijos prasiskverbusios į įvairias gyvenimo sritis, konferencijoje dėmesys […]

Š. m. spalio 15 d. Kauno kolegijos Technologijų fakultete vyks Maisto technologijos katedros organizuojami „Vyno, vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos pagrindų“ kursai, skirti visiems, besidomintiems vynų ir midaus gamyba, tenkinančia asmeninius poreikius. Ne pirmus metus vykdomuose vienos dienos mokymuose bus atsakyta į klausimus: kokias žaliavas pasirinkti, ketinant gaminti aptariamus produktus? Kodėl vyno gamyboje reikia naudoti mieles […]

Nors Lietuvoje kulinarinis turizmas (kitaip dar vadinamas gastronominiu) vis dar priskiriamas nišinei turizmo rūšiai, pasaulyje toks keliavimo būdas jau seniai nebe naujiena. Skirtingų skonių pojūčių ieškojimas užsienio valstybėse tampa madingas dėl globalizacijos skatinamo autentikos trūkumo, todėl kulinarinis turizmas yra specifiška ir patraukli patirtis kitokių pojūčių ištroškusiems keliautojams. Rugsėjo 23 d., ketvirtadienį, 15.30 val. Kauno kolegijos [...]

Kauno kolegija jau ketvirtus metus suburia akademinę bendruomenę ir veiklos pasaulio praktikus į forumą „Kalba, kultūra, komunikacija“, kuris šiais metais vyks rugsėjo 24 dieną (penktadienį) 10.30 val. nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje. Prisijungimo nuorodą rasite čia. Dalyvių skaičius neribojamas – laukiame visų susidomėjusių. Kalbų centro vadovė Renata Sedliorienė džiaugiasi, kad kiekvienais metais forumo metu gerąja patirtimi noriai dalijasi patyrę […]

Vyno, vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos pagrindai

Rugsėjo 24 d. Kauno kolegijos Technologijų fakultete vyks Maisto technologijos katedros organizuojami „Vyno, vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos pagrindų“ kursai, skirti visiems, besidomintiems vynų ir midaus gamyba, tenkinančia asmeninius poreikius. Ne pirmus metus vykdomuose vienos dienos mokymuose bus atsakyta į klausimus: kokias žaliavas pasirinkti, ketinant gaminti aptariamus produktus? Kodėl vyno gamyboje reikia naudoti mieles ir […]