Nors Lietuvoje kulinarinis turizmas (kitaip dar vadinamas gastronominiu) vis dar priskiriamas nišinei turizmo rūšiai, pasaulyje toks keliavimo būdas jau seniai nebe naujiena. Skirtingų skonių pojūčių ieškojimas užsienio valstybėse tampa madingas dėl globalizacijos skatinamo autentikos trūkumo, todėl kulinarinis turizmas yra specifiška ir patraukli patirtis kitokių pojūčių ištroškusiems keliautojams.

Rugsėjo 23 d., ketvirtadienį, 15.30 val. Kauno kolegijos Verslo fakulteto Turizmo ir laisvalaikio vadybos katedra kviečia svetingumo sektoriaus vystytojus bei akademinę bendruomenę išgirsti, kokios kulinarinio turizmo tendencijos šiuo metu vyrauja pasaulyje. Šia tema įžvalgas pateiks tarptautinio kulinarinio turizmo tyrėjas, Kalifornijos valstijos universiteto docentas Metju Stounas (Matthew Stone).

M. Stounas yra rekreacijos, svetingumo paslaugų docentas, net dvylika metų ėjęs viešbučių vadovo, pardavimų ir rinkodaros, viešojo maitinimo įstaigų direktoriaus, „Marriott“ ir „Hilton“ prekės ženklų biuro vadovo pareigas. M. Stounas yra užbaigęs didžiausią pasaulyje kulinarinio turizmo tyrimų programą „World Food Travel Association“. Jo tyrimai buvo publikuoti populiariausiuose turizmo akademiniuose žurnaluose. Taip pat M. Stounas dirbo Princo Džordžo bendruomenės koledže, Hiustono ir Ilinojaus universitetuose.

Mokslininkas didžiąją dalį savo gyvenimo paskyręs tirti priežastis, nulemiančias įsimintinos kulinarinės kelionės patirtį turistui. Kviečiame nepraleisti ypatingo šanso apie visa tai išgirsti iš paties M. Stouno lūpų.

Paskaita nuotolinė, vyks anglų kalba. Prisijungimo nuoroda atsiunčiama po registracijos.