Skubantys žmonės ieško sprendimų, kaip sutaupyti laiką net maitinantis: pasirenkami greitai paruošiami, bet nemaistingi labai perdirbti maisto produktai. TV3 žinių reportaže teigiama, kad prancūzų mokslininkai paskelbė septynerių metų (2009–2017 m.) tyrimo rezultatus. Tyrėjai stebėjo 45 tūkst. dalyvių mitybą ir nustatė, kad žmogaus organizme 10 proc. padidinus labai perdirbto maisto vartojimą, paaiškėja, kad tai statistiškai susiję su 14 proc. padidėjusiu mirtingumu.

Nepaisant to, kad perdirbtuose maisto produktuose maistinių medžiagų esama labai mažai, jie tarp lietuvių vis populiarėja. Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijų katedros dėstytoja Irina Koscelkovskienė teigia, kad priedų kiekis priklauso nuo gaminio. Perdirbtame produkte priedų kiekis  gali būti skirtas pagerinti produkto juslines savybes ir išlaikyti jo struktūrą, o netinkamas jo paruošimas gali dar labiau sumažinti tinkamų medžiagų kiekį. Ypač ruošiant jau adoruotus arba apdorotus ir užšaldytus produktus, vietoj paruošimo aliejuje reikia rinktis ruošimą orkaitėje. Renkantis valgyti apdorotus produktus, jų vartojimą reikėtų kombinuoti su šviežiomis daržovėmis – taip padidėtų maistinių medžiagų kiekis (pavyzdžiui, šaldytus paniruotus vištienos kepsnelius kepti orkaitėje ir juos valgyti su šviežių daržovių salotomis nenaudojant riebių padažų).

Daugiau – TV3 žinių reportaže nuo 06:25 iki 12:20.