Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovištės miesto Valachijos universiteto Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija) kasmet organizuoja tarptautinį konkursą „Maisto technologas“. Jame dalyvauja Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų studentai, studijuojantys maisto technologijų, maisto saugos ir kitose, su maistu susijusiose, studijų programose. Vasario 15-ąją vyko antrasis konkurso „Maisto technologas 2018“ etapas, kuriame laimėjimą pelnė ir Kauno kolegijos komanda.

Konkursas „Maisto technologas 2018” ugdo studentų profesinį meistriškumą ir suteikia galimybę geriausiems studentams įrodyti savo žinių ir įgūdžių lygį. Konkursas vyksta dviem etapais. Pirmajame etape, 2017 m. lapkričio 17 d., konkurso dalyviai laikė testą nuotoliniu būdu. Šio etapo užduotys buvo susijusios su mikrobiologijos, matematikos, maisto saugos ir kokybės, fizikos-inžinerijos mokslų sritimis. Daugiausia taškų surinkusios komandos gavo kelialapį į antrąjį konkurso „Maisto technologas 2018“ etapą.

Šiame etape dalyviai atliko praktines užduotis maisto produktų technologijos, juslinės analizės, mikrobiologijos ir maisto produktų kokybės nustatymo laboratorijose. Antrajame etape varžėsi komandos iš Gardino Janka Kupalos vardo valstybinio universiteto, Guardos politechnikos instituto, taikomųjų mokslų universiteto „FH Upper Austria“, Kauno kolegijos ir Valstybinės Klaipėdos kolegijos.

Pirmąją vietą laimėjo ir geriausio technologo vardą apgynė jungtinė komanda, kurią sudarė Kauno kolegijos ir Bolonijos universiteto antro kurso maisto technologijos studijų programos studentai Donata Laurinaitytė, Viktorija Gudauskaitė ir Drudi Federiko. Antrąja ir trečiąja vietomis pasidalino Gardino Jankos Kupalos vardo valstybinio universiteto komandos, kurias sudarė viešojo maitinimo studijų programos trečio ir ketvirto kurso studentai Sviatlana Abuzava, Uladzislau Yarashevich, Uladzislau Hamanchuk, Viktoryia Kakhanouskaya, Volha Triputs ir Volha Ratnikova.