Intensyvėjant gyvenimo ritmui žmonės vis dažniau patiria stresą. Kauno kolegijos Technologijų fakulteto dėstytojos Inga Pupelienė ir Irina Koscelkovskienė teigia, kad tam tikri maisto produktai gali veikti ir kaip prevencinė streso mažinimo priemonė, ir kaip stresą malšinantys pagalbininkai.
Anot mitybos dėstytojų, patiriant stresą žmonės pradeda valgyti daugiau angliavandenių, cukraus ir saldumynų, riebių maisto produktų, gerti kavą, stiprią arbatą ir energinius gėrimus, kurie sukuria laikiną streso sumažinimo įspūdį. Tačiau per ilgą laiką cukrus ir riebalai prisideda prie streso hormono kortizolio, padidinančio apetitą, sintezės – susikuria užburtas ratas, kuris lemia persivalgymą.
Siekiant susidoroti su stresu, Kauno kolegijos dėstytojos rekomenduoja susikoncentruoti į subalansuotą ir reguliarią mitybą, atkreipti dėmesį į vitaminų trūkumą. Jį kompensuoti reikia reaguojant į organizmo siunčiamus signalus ir valgant atitinkamus maisto produktus.
Patarimus, ką ir kodėl reikėtų valgyti siekiant įveikti stresą, galima rasti interneto portalo „lrytas.lt“ straipsnyje.