
„Pienas ir jo produktai geriausi iš visų. Mat jie gerai įsisavinami, turi daug baltymų ir kaulams būtino kalcio. Didžiausia kalcio koncentracija slypi varškėje ir sūryje. Pienas vadintinas unikaliu, tobulu gamtos kūriniu ir todėl, kad jame esantis baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekis yra subalansuotas. Į tai atkreiptinas dėmesys žinant, kad riebalai, baltymai ir angliavandeniai – būtiniausios žmogaus organizmui medžiagos. Piene esantys riebalai ypatingi – rutulėlių pavidalo. Tokius riebalus lengviau įsisavina organizmas, mat juos lengviau apdoroja tulžies ir
kasos fermentai. Ji atsakinga už riebalų skaidymą“,- teigia E. Trečiokienė.
Visas straipsnis – 2018 m. sausio 4 d. laikraštyje „Ūkininko patarėjas“