Gegužės 20–22 dienomis Kauno miestas švenčia 614-ąjį gimtadienį. Kultūra užlies visą miestą, o kauniečių ir miesto svečių lauks daugiau nei pusšimtis nepamirštamų renginių. Švęsti Europos kultūros sostinės gimtadienį bei prisidėti prie prasmingų darbų įgyvendinimo kviečia ir Kauno kolegijos Technologijų fakultetas.
Šeštadienį (gegužės 21 dieną) greta Kauno pilies, šurmuliuojant tradicinei amatų mugei, besilankantiems miesto renginiuose bus siūloma už simbolinę kainą įsigyti autentiškų ukrainietiškų barščių. Dar penktadienį jų gamyboje dalyvavo dalis Kauno kolegijos bendruomenės – Maisto ir agrotechnologijų katedros, Technologijų fakulteto administracijos, studentų kolektyvas. Gamybos procesams vadovavo kulinarijos šefė iš Ukrainos Alisa Hagenbruch, o jai talkino savanorės Olga Yatsuk ir Iryna Shelestiuk. A. Hagenbruch susirinkusiesiems vedė „Master Class“ mokymus, inicijuotus Maisto ir agrotechnologijų katedros, apie ukrainietiškų barščių gamybą. Suburta komanda miestiečiams ir Kauno svečiams pagamino 100 litrų gardžios sriubos.
Surinktos lėšos bus skirtos Ukrainą niokojančių karinių veiksmų metu sužalotų karių gydymui ir tiems, kuriems, ginant šią šalį, yra nedelsiant reikalinga humanitarinė pagalba.
Kauno kolegijos palapinėje atvykstančių lauks ne tik garuojanti sriuba, bet ir ukrainiečių vaikų bei sunkias traumas patyrusių karių piešinių paroda.
Išlikime neabejingi ir susitikime Kauno gimtadienyje!
Akimirkos iš ukrainietiškų barščių gamybos:
Viršelio nuotrauka: Paulius Andriekus.