2019 metų lapkričio – 2020 metų vasario mėnesiais Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovištės miesto Valachijos universiteto Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija) organizuoja tarptautinį konkursą „Maisto technologas 2020“. Jau penktąjį kartą vyksiančiame konkurse kviečiami dalyvauti Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų studentai, studijuojantys maisto technologijų, maisto saugos ir kitose, susijusiose su maistu, studijų programose.

Jau tradiciniu tapęs renginys pritraukia jaunuosius specialistus išbandyti  save atliekant tiek teorines, tiek praktines užduotis. Studentų kruopštumas, eksperimentai, originalumas ir siūlomos maisto naujovės žavi ne tik komisiją, bet ir plačiąją visuomenę. Praėjusiais metais daugiausia dėmesio sulaukė studenčių pasiūlyta moderni tradicinio lietuvių patiekalo – šaltibarščių – versija. Apie atgarsius iš praėjusių metų renginio skaitykite čia.

Konkursas, kaip ir kasmet, vyks dviem etapais. Pirmajame etape, 2019 m.  lapkričio 28 d., konkurso dalyviai laikys testą nuotoliniu būdu. Virtualaus testo užduotys bus susietos su mikrobiologijos, maisto technologijos, maisto saugos ir kokybės, fizikos-inžinerijos klausimais. Geriausius testo įvertinimus gavusios komandos bus kviečiamos dalyvauti antrajame etape, t. y. 2020 m. kovo 20 d. Kauno kolegijoje konkurso dalyviai turės atlikti praktines užduotis maisto produktų technologijos, juslinės analizės, mikrobiologijos ir maisto produktų kokybės nustatymo laboratorijose.

Registracija vyksta internete iki 2019 m. lapkričio 22 d. Registruotis gali studentų komanda, kurią sudaro trys asmenys.

Dėl papildomos informacijos galima kreiptis telefonu (8 37) 35 23 12 arba elektroniniu paštu ingrida.kraujutiene@go.kauko.lt.

Su konkurso „Maisto technologas 2020“ nuostatais galima susipažinti čia.