2018 m. lapkričio 26–30 dienomis Kauno kolegijos Technologijų fakultete bus organizuojami kursai apie alaus gamybą. Šie mokymai skirti asmenims, vadovaujantiems ir vykdantiems technologinius procesus įmonėje, gaminančioje iki 5 tūkst. hektolitrų alaus per metus.

Mokymų dalyviai susipažins su pagrindinėmis alaus gamybos technologijomis, aptars alaus gamyboje naudojamas žaliavas ir joms keliamus reikalavimus, nagrinės biocheminius ir mikrobiologinius procesus, vykstančius gamybos metu, atliks technologinius skaičiavimus, diskutuos produktų saugos ir kokybės užtikrinimo bei kontrolės klausimais. Kursuose bus pristatomi ir teisės aktai, reglamentuojantys alaus daryklos steigimą, analizuojami reikalavimai įrangai bei geros higienos praktikos reikalavimai. Mokymus ves patyrę Kauno kolegijos dėstytojai ir gamybos atstovai.

Kursai yra mokami. Dalyviams bus išduodami kompetencijas patvirtinantys pažymėjimai.

Registracija į mokymus vyksta internetu iki š. m. lapkričio 12 d.

Mokymus organizuoja Maisto technologijos katedra. Detalesnė informacija teikiama tel. nr. (8 37) 352312.