Vasario 25 d.

10 val.

Ambicingas Europos žaliasis kursas apibrėžia institucijų ir valstybių veiksmus tvarios aplinkos link. O kiek atsakingi šiuo klausimu savo kasdieniame gyvenime esame mes? Vasario 25 d. 10 val. tapti atsakingo už savo aplinkos darną ir tvarumą žmonių rato dalimi nuotoliniu būdu kvies praktinis seminaras-diskusija „Atsakingas vartojimas: ne tik Europos dokumentuose, bet ir mano kasdienybėje“.

Pasak renginio organizatorių, nors kalbėti apie žaliąsias problemas jau tapusi mada, seminaro metu dėmesys bus skiriamas įsiklausymui bei diskusijoms, siekiant ieškoti bei rasti sprendimus, padedančius kurti tvarią aplinką.

Renginio metu į klausimą, kaip kasdieniniu savo gyvenimu ir vartotojiškais pasirinkimais galime prisidėti prie aktualių aplinkos problemų sprendimo, remdamasi moksliniais tyrimais bei asmeniniais pavyzdžiais, atsakys Lietuvos vartotojų instituto prezidentė dr. Zita Čeponytė  ir  aplinkosauginių pokyčių iniciatorius, socialinės iniciatyvos „Kūrybos kampas 360“ vadovas Giedrius Bučas.

Seminaro pabaigoje lauks nuotaikingas protmūšis „Apie Žaliąją Europą – linksmai“‚ kurio metu bus galima pasitikrinti žinias aplinkosaugos srityje, o 5 geriausiai užduotis įveikę dalyviai bus apdovanoti prizais.

Renginys skirtas akademinei bendruomenei bei visiems, besidomintiems darnios ir tvarios aplinkos kūrimu.

Prisijungimo prie nuotolinio seminaro nuoroda atsiunčiama po registracijos. Registracija vyks iki 2021 m. vasario 23 d.