Kasmet spalio 16-ąja minima Pasaulinė maisto diena. Pažymėdami šią dieną Kauno kolegijos Medicinos fakulteto Medicinos technologijų ir dietetikos katedra kartu su Lietuvos dietologų draugija 2019 m. spalio 17 d. organizavo mokslinę praktinę konferenciją „Mitybos ir maitinimosi aktualijos“.

Konferencijoje pranešimus pristatė Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos docentė Edita Gavelienė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikos gydytojos Rasa Audickienė ir Rasa Razgūnaitė, Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto Biomedicinos diagnostikos ir dietetikos katedros lektorė Erika Dzimidaitė, psichologė-psichoterapeutė Rosita Kanapeckaitė, Kauno kolegijos Medicinos fakulteto docentė Rasa Volskienė ir Technologijų fakulteto docentė Ingrida Kraujutienė.

Pranešimuose buvo kalbama apie žarnų mikrobiotą, kaip ja rūpintis, apie maitinimąsi sergant uždegiminėmis žarnų ligomis, atskleistos vaikų maitinimosi aktualijos. Kalbėta apie pieno produktų vartojimą, nagrinėtas sūrio traškučių poveikis cholesterolio kiekio pokyčiams kraujyje, supažindinta su inovatyviais maisto produktais žmogaus racione.

Konferencija sulaukė didelio susidomėjimo. Joje dalyvavo daugiau kaip 250 įvairių sričių atstovų: dietistai, gydytojai, slaugytojai, visuomenės sveikatos specialistai, pedagogai ir kt. Renginys sulaukė didelio ne tik Kauno, bet ir Vilniaus bei Klaipėdos kolegijų dėstytojų ir studentų dėmesio.

Konferencijos svečius skanėstais, pieno produktais be pridėtinio cukraus vaišino Šiaulių saldainių fabrikas „Rūta“, Kauno „Pieno žvaigždės“, didžiausia Suomijos pieno produktų gamintoja, daugelyje pasaulio šalių pripažinta funkcinio maisto kūrimo ir gamybos lyderė įmonė „Valio“ ir kiti.

Tikimės, jog ši konferencija yra gera pradžia Kauno kolegijos ir Lietuvos Dietologų draugijos tolimesniam bendradarbiavimui rengiant dietistus, keliant specialistų kvalifikaciją ir vykdant mokslo taikomąją veiklą.