Pirmuosius žingsnius link esporto integravimo Lietuvoje žengusi Kauno kolegija yra viena pirmųjų regione, pasiūlysianti įgyti elektroninės sporto formos žinių – specialius kursus mokytojams bei dėstytojams.

Kauno kolegijos Verslo fakultete Sporto vadybos studijų programoje jau prieš ketverius metus pradėta dėstyti esporto disciplina, prieš metus įrengta esporto akademija ir pasirašyta sutartis su Lietuvos futbolo federacijos esporto departamentu, tačiau veikla šioje sferoje dar tik įgauna pagreitį. „Atsižvelgdami į tai, kad esporto industrija sparčiai auga, sukūrėme neformaliojo mokymo programą Esporto taikymas ugdymo procese, kuri yra skirta bendrojo lavinimo ir aukštųjų mokyklų darbuotojams, siekiantiems įgyti ir / ar gilinti žinias, susijusias su elektroninio sporto žaidimų industrijos ypatumais“, – apie naujos programos sukūrimo poreikį pasakoja Kauno kolegijos Verslo fakulteto Turizmo ir laisvalaikio vadybos katedros vedėjas dr. Andrius Brusokas.

Siekiant pasiūlyti praktiškas ir inovacijomis grįstas studijas, Kauno kolegijoje yra nuolat analizuojamas darbo rinkos ir besikeičiantis būsimų studentų poreikis. Pastebėjus, kad esportas yra viena greičiausiai augančių pramogų sričių Lietuvos ir užsienio rinkose, 2019 m. buvo įkurta Kauno kolegijos esporto akademija. „Siekiame, kad būsimi sporto vadybininkai susipažintų su esporto teoriniais ir praktiniais valdymo aspektais bei šios industrijos pritaikymo perspektyvomis profesinėje veikloje organizuodami įvairius renginius ir čempionatus“, – atskleidžia dr. Andrius Brusokas.

Visą straipsnį skaitykite portale 15min.lt