Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/kk_wp_content/themes/kauno-kolegija/functions.php on line 876
Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /var/www/html/kk_wp_content/themes/kauno-kolegija/functions.php on line 877
Warning: Attempt to read property "post_content" on null in /var/www/html/kk_wp_content/themes/kauno-kolegija/functions.php on line 878
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/kk_wp_content/themes/kauno-kolegija/functions.php on line 879
Warning: Attempt to read property "guid" on null in /var/www/html/kk_wp_content/themes/kauno-kolegija/functions.php on line 880
Warning: Attempt to read property "post_title" on null in /var/www/html/kk_wp_content/themes/kauno-kolegija/functions.php on line 881
Warning: Trying to access array offset on false in /var/www/html/kk_wp_content/themes/kauno-kolegija/functions.php on line 930
Warning: Trying to access array offset on false in /var/www/html/kk_wp_content/themes/kauno-kolegija/functions.php on line 931

Išlaikant ir tęsiant Verslo fakulteto ir verslo įmonių bendradarbiavimo tradicijas, vyko vienos dienos idėjų generavimo dirbtuvės. Tarptautinio projekto metu į Kauno kolegiją atvyko daugiau negu 40 studentų ir 10 dėstytojų iš Lietuvos, Suomijos, Belgijos ir Latvijos. UAB „Samsonas“ kūrybinėse dirbtuvėse Kauno kolegijoje pateikė naujus dviejų rūšių mėsos užkandžius. Komandos, suformuotos iš tos pačios arba gretimų šalių atstovų, degustavo užkandžius ir vertino, kokie išvaizdos, skonio ir pakuotės kriterijai galėtų lemti produkto populiarumą skirtingose Europos Sąjungos valstybėse. Taip pat dirbtuvėse buvo charakterizuotos potencialios tikslinės vartotojų grupės ir galiausiai sugeneruotos naujo mėsos užkandžio idėjos. Komandos savo produkto koncepcijas pristatė komisijai, tarp kurios narių – UAB „Samsonas” atstovai.

Verslo katedros vedėja dr. Raminta Andrėja Ligeikienė teigia, kad vienas iš Kauno kolegijos strateginių tikslų – stiprinti mokslo, studijų ir verslo sąveiką ir jį atliepia šis projektas: „Tokios sąveikos pavyzdžiu tapo Kauno kolegijos Verslo fakulteto ir įmonės UAB „Samsonas” bendradarbiavimas. Verslo fakultetas siekia studijų procesą priartinti prie praktinių situacijų ir problemų, su kuriomis susiduriama versle, todėl įmonės UAB „Samsonas” išreikštas poreikis – naujo mėsos užkandžio koncepcijos sukūrimas – tapo puikia galimybe studentams priartėti prie versle vykstančių procesų.“
Katedros vedėja pabrėžia, kad šios kūrybinės dirbtuvės buvo tik pirmasis projekto žingsnis, tačiau jau esama tolimesnių planų: „Šis renginys – pirmas etapas tęstiniame projekte su įmone. Balandžio mėnesį planuojamas ilgesnės trukmės hakatonas, kurio metu bus generuojami sprendimai tarptautinio projekto metu sugeneruotų idėjų pagrindu“, – apie projekto tęstinumą pasakoja dr. R. A. Ligeikienė, kuriai antrina UAB „Samsonas“ Marketingo skyriaus vadovė. G. Kirkickienės teigimu, pirmasis etapas patvirtino, kad esama bendradarbiavimo su aukštojo mokslo institucija perspektyvų: „Esame atviri naujovėms ir pasiruošę savo įmonės jėgas pajungti tam, kad įgyvendintume geriausias studentų idėjas.“