Sportas – neatsiejama švietimo dalis fizine ir intelektualine prasme. Fizinis aktyvumas formuoja sveikos gyvensenos, savęs pasitikėjimo ir socialiai atsakingos asmenybės įgūdžius. 2015-aisiais Tarptautinės universiteto sporto federacijos (FISU) ir Jungtinių tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) iniciatyva rugsėjo 20-oji pripažinta Tarptautine universitetinio sporto diena, prie kurios renginių jungėsi ir Kauno kolegija.

Tądien Kauno technologijos universiteto sporto bazėse vykusio Tarptautinio studentų festivalio metu dalyviai jėgas išbandė futbolo 6×6, krepšinio 3×3 ir parko tinklinio varžybose. Pastarajame dalyvavo Kauno kolegijos studentė Rūta Merkelytė ir studentai Aivaras Balkauskas bei Paulius Mikeliūnas, kurie tarp šešiolikos komandų iškovojo garbingą pirmąją vietą ir buvo apdovanoti aukso medaliais.

Taip pat praėjusią savaitę Kauno kolegijos bendruomenė dalyvavo Walmark „Ėjimo varžybose“ visai šeimai. S. Dariaus ir S. Girėno stadione prasidėjusiose varžybose susirinkę dalyviai rinkosi 5000, 10000 arba 15000 žingsnių trasą, kurią nusprendė įveikti. „Renginio metu Lietuvos lengvosios atletikos čempionė ir televizijos bei radijo laidų vedėja Vlada Musvydaitė pamačiusi Kauno kolegijos logotipą pasiūlė kartu nusifotografuoti. Sportininkė mus taip pat minėjo per mikrofoną ir teigė žinanti Kauno kolegiją, kaip aktyvią ir modernią aukštąją mokyklą sporto srityje“, – lengvaatletės įvertinimu džiaugėsi Sporto centro vadovė Laura Mekšriūnienė.

Kauno kolegijos studentai taip pat buvo kviečiami dalyvauti šokio, kurį mokėsi visa Lietuva, pamokoje. Išmoktas šokis Sporto centro vadovės L. Mekšriūnienės iniciatyva buvo nufilmuotas ir išsiųstas „Judėk šokio ritmu“ organizatoriams: „Laiką praleidom labai gerai! Padarėme viską: išmokome, nusifilmavome ir tokiu būdu prisidėjome prie gražios iniciatyvos“, – prasmingu laiku džiaugėsi L. Mekšriūnienė.

Kauno kolegija skatina bendruomenę sekti Sporto centro naujienas ir aktyviai dalyvauti būsimuose renginiuose.