2022 m. spalio 26 – lapkričio 18 d.

Meno galerija „Drobė“ (Drobės g. 62, Kaunas)

Spalio 26 d. (trečiadienį) 18 val. meno galerijoje „Drobė“ atidaroma kuratorinė meninio stiklo paroda „(Ne)funkcionalu“, kurioje dalyvauja Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Menų akademijos Stiklo, keramikos, odos, tekstilės meno studijų programos koordinatorė, stiklo menininkė Sigita Grabliauskaitė, Dailės kūrinių konservavimo ir restauravimo studijų programos lektorius, stiklo menininkas Artūras Rimkevičius bei Stiklo, keramikos, odos, tekstilės meno studijų programos absolventai Valda Verikaitė ir Remigijus Kriukas.

Ekspozicijoje pristatomi menininkai, kuriantys Lietuvoje ir Latvijoje, dalyvaujantys tarptautiniuose projektuose, kūryboje renkasi skirtingas stiklo technologijų realizacijas ir išraiškos reprezentacijas, aktualizuoja svarbias temas, juos supančios aplinkos naratyvus.

Parodos temą inspiravo atviras funkcionalumo ir nefunkcionalumo ribų klausimas, atsiskleidžiantis fiksuojant ir realizuojant kūrybines idėjas, aiškinantis funkcijos ir medžiagiškumo vertes darbuose. Eksponuojamuose kūriniuose žiūrovas gali pastebėti meninio stiklo kūrėjų intenciją meną pritaikyti aplinkai, išlaikant jo kultūrinę ir socialinę vienybę, pabrėžti praktinę naudą bei funkcinius santykius, bet ne mažiau svarbi yra ir kūrinio koncepcija – menininko minčių realizacijos projektas, įtraukiantis žiūrovą į apmąstymus.

Naratyvas tarp funkcionalumo ir konceptualumo, vystomas kūrėjų darbuose, tampa erdvės, pasaulėžiūros, vertybių, kūrybingumo ar laiko tarpų skiriamuoju ženklu, veikiančiu kiekvieno autoriaus kūrybą skirtingai.

Kviečiame apsilankyti!