Šiemet rugsėjo 24 dieną Vilniuje, viešbutyje „Pacai“ vyko kasmetinis šventinis „Kokybės konkurso 2020“ apdovanojimų renginys, organizuojamas Švietimo mainų paramos fondo. Renginyje buvo įvertinti ir apdovanoti geriausi programų „Erasmus+“ ir „Nordplus“ projektai.

Sukurtas kokybiškiausias programos projektas

Kauno kolegijos projektas „Gydanti žaluma“ įvertintas kaip kokybiškiausias programos „Nordplus“ projektas, kuris yra skirtas Agroverslų technologijų ir Socialinio darbo studijų programų studentams ir dėstytojams.

Projekto koordinatorius, Kauno kolegijos Medicinos fakulteto tarptautinės veiklos koordinatorius Povilas Beseckas subūrė tarpdisciplininę komandą, kurios veikla kuria vertę visuomenei. Projekto metu studentai, padedami dėstytojų, kuria terapinių gamtinių erdvių projektus, pritaikytus specifiniams tam tikros klientų grupės poreikiams. Darbas tarpdisciplininėse ir tarptautinėse grupėse ne tik kelia iššūkius, bet ir leidžia suprasti kito sektoriaus veiklos ypatumus, atrasti sąsajas bei naujas karjeros galimybes.

„Projektinė veikla sudaro galimybes plėtotis inovacijoms, tarpdiscipliniškumui, kūrybai bei bendradarbiavimui, praturtina studijų turinį bei studentų ir dėstytojų kompetencijas“, – projektinės veiklos plėtros svarbą švietimo institucijose pabrėžia Kauno kolegijos Projektų skyriaus vadovė Lina Kuraitienė.

„Gydančio žalumo“ projekto veiklas plėtojo ir organizavo Kauno kolegijos Medicinos fakulteto Socialinio darbo katedros lektorius Ovidijus Grincevičius ir Technologijų fakulteto Aplinkos inžinerijos katedros vedėja dr. Ina Živatkauskienė.

Gerąja patirtimi pasidalinta su kitomis aukštosiomis mokyklomis

Kasmetiniame Švietimo mainų paramos fondo institucinių koordinatorių renginyje, vykusiame šių metų rugsėjo 29 d. Vilniuje, buvo pristatomos Programos „Erasmus+“ naujovės, jų poveikis Lietuvos aukštojo mokslo sistemai bei „Nordplus“ programa. Šio renginio metu aukštojo mokslo institucijos dalijosi patirtimi koordinuojant projektus bei pildant paraiškas.

Kauno kolegijos Medicinos fakulteto tarptautinės veiklos koordinatorius Povilas Beseckas pasidalijo ilgamete patirtimi koordinuojant „Nordplus“ projektus ir pristatė šiemet kokybiškiausiu pripažintą projektą „Gydanti žaluma“, pasidalijo sėkmės receptais, patirtimi bei iššūkiais, su kuriais teko susidurti vystant veiklas.

„Kauno kolegija yra sukaupusi nemažai patirties, dalyvaujant Švietimo mainų paramos fondo koordinuojamose programose „Erasmus+“ ir „Nordplus“. Jau ne pirmą kartą Kauno kolegijos projektai įvertinami kaip kokybiški ir apdovanojami sertifikatais, kuo labai džiaugiamės“, – teigia Kauno kolegijos Projektų skyriaus vyr. specialistė Irma Servaitė.