Jonavos rajono savivaldybėje baigėsi Jonavos miesto prekės ženklo (logotipo) konkursas, kuriame dalyvavo Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto studentai. Būsimieji grafinio dizaino profesionalai pasiūlė 14 darbų, iš kurių išrinkti trys geriausi.

Konkurso nugalėtoju tapo Aldas Petrėnas, kurio sukurtas logotipas surinko daugiausiai komisijos balsų ir sulaukė didžiausio Jonavos gyventojų palaikymo rajono savivaldybės „Facebook“ paskyroje. „Logotipe mėlyna spalva sutampa su esančia Jonavos miesto herbe, o sujungtos „A“ ir „V“ raidės simbolizuoja per miestą tekančią upę. Tačiau nereikia prisirišti prie vieno simbolių reikšmių aiškinimo, nes kiekvienas jose gali įskaityti skirtingas reikšmes: dviračių taką, tiltą ar pan. Taip pat siūlau naudoti įvairias spalvas, priklausomai nuo to, kur bus viešinamas logotipas“, – darbo koncepciją aiškino A. Petrėnas.

„Patys lankėmės pas studentus, o ir jie buvo atvykę į Jonavą, kad galėtų gyvai pamatyti mūsų miesto aplinką ir susidaryti įspūdį. Jokių reikalavimų jiems nekėlėme ir palikome visišką kūrybinę laisvę. Sulaukėme tikrai labai įdomių darbų, kuriuose savitai, originaliai atsiskleidžia mūsų rajono tapatybė“, – sakė rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Birutė Gailienė.

„Dėkoju visiems Kauno kolegijos studentams ir sveikinu nugalėtojus. Net neabejoju, kad tęsime mūsų bendradarbiavimą ir kartu sukursime dar daug gražių projektų“, – konkurso dalyviams padėką išreiškė Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Konkurso nugalėtojams įteiktos piniginės premijos, o visi konkurso dalyviai apdovanoti saldžiais šimtalapiais bei mero padėkomis.

Sveikiname ir džiaugiamės!

Nuotraukos: E. Utyros

Jonavos rajono savivaldybės inf.