2019 m. rugsėjo 25 d. Kauno kolegijos Bibliotekoje ir informacijos išteklių centre (Pramonės pr. 22A, (II aukštas) šurmuliavo Kauno kolegijos darbuotojai, studentai ir svečiai, žiūrinėję ne tik fotografijas, bet ir sugužėję į fotografijų parodos „Lietuvos laisvės ženklai prie Laptevų jūros 1989 m.“ atidarymą. 

Minint ekspedicijos „Lena 89“ ir „Baltijos kelio“ 30-ąsias metines, fotografijų parodą Kauno kolegijos Bibliotekoje ir informacijos išteklių centre pristatė Technologijų fakulteto Medijų technologijų katedros doc. Renata Gudaitienė ir Kauno IX-ojo forto, kuris yra parodos socialinis partneris, direktorius Marius Pečiulis, prisiminimais dalijosi ekspedicijos „Lena‘89“ vadovas, Technologijų fakulteto Informatikos katedros doc. Rimantas Plėštys. Jis pasakojo apie kelią, kurį reikėjo nueiti, kad jaunuoliai entuziastai išvyktų į Lenos upės deltos salas, atskleidė ekspedicijos į užkulisius, asmeninius išgyvenimus.

Parodos atidarymo metu susirinkusius dalyvius pasveikino Kauno kolegijos direktorius Paulius Baltrušaitis. Parodos organizatoriams dėkojo ir savo prisiminimais iš tremties dalijosi tremtinių brolijos „Lapteviečiai“ pirmininkas Jonas Markauskas, kuris Kauno kolegijos bibliotekai padovanojo ir ką tik išleistas net trimis kalbomis istoriškai vertingas knygas apie tremtį.

Paroda Kauno kolegijos bibliotekoje veiks iki 2019 m. spalio 26 d., vėliau persikels į kitas patalpas ir keliaus per Lietuvos mokymo įstaigas, bibliotekas, muziejus.