Šiais metais rugsėjis prasidėjo XIX Mokslo festivaliu „Erdvėlaivis žemė“, tapusiu didžiausiu mokslo populiarinimo renginiu Lietuvoje. Pagrindinis programos sudarytojų siekis – turinio įvairovė, kuo platesnis įvairių mokslo sričių, taip pat meno atspindėjimas ir interaktyvumas. Šiuo Mokslo festivaliu siekiama, kad jaunieji lankytojai ne tik sužinotų apie naujausias mokslo ir technologijų tendencijas, bet ir patys galėtų tas technologijas išbandyti. Kad suvoktų plataus, tarpdisciplininio išsilavinimo, kūrybiškumo reikšmę ir pasiruoštų nenuspėjamai ateičiai.

Rugsėjo 13 d. Kauno Kolegijos Medicinos fakulteto Reabilitacijos katedroje lankėsi 5 klasių moksleiviai, kurie dalyvavo doc.dr. D. Baltaduonienės ir lekt. A. Pranskaitytės-Bielevičienės paskaitoje “Interaktyvi reabilitacija“, kuri yra vienas iš Mokslo festivalio „Erdvėlaivis žemė“ organizuojamų renginių.

Moksleiviai buvo supažindinti su ergoterapeuto profesija, funkcijomis, taikomais darbo metodais. Kurie šiandieniniame informacinių technologijų pasaulyje nuolat tobulėja bei padeda specialistams grąžinti prarastas žmogaus funkcijas. Paskaitos metu moksleiviai galėjo išbandyti  inovatyvias reabilitacijos priemones – „E-Link“ sistemą, skirtą sutrikusių viršutinės galūnės funkcijų atstatymui bei stipriai motyvuojančią visą reabilitacijos procesą bei „Rehacom“ kompiuterine programa, skirta pažinimo funkcijų lavinimui, kurios metu atliekant specialius pratimus prie kompiuterio, stimuliuojama atitinkamų smegenų struktūrų veikla, o tai teigiamai įtakoja dėmesingumą, koncentraciją, atmintį, suvokimą, vykdomąsias ir kitas smegenų funkcijas.

Visus labai sudomino galimybė įvertinti savo raumenų veiklą bei atliekamus judesius sąnariuose, išbandyti savo atmintį, reakciją, dėmesingumą. Supažindinus moksleivius su virtualiomis veiklomis – žaidimais, kurie atliekami šiomis priemonėmis, abejingų neliko, visi moksleiviai mielai įsitraukė ir išbandė savo galimybes.