Kauno kolegijos Menų akademijos Fotografijos studijų programos pirmo kurso studentai šiais metais praktiką atlieka vienoje seniausių Lietuvos gyvenviečių, garsėjančioje tuo, kad jos centras ir bažnyčia yra įsikūrę ant aukštos kalvos – Veliuonoje. Galimybė apsilankyti miestelyje ir susipažinti su jo architektūra, gamtovaizdžiu, gyventojais studentams atsirado Menų akademijai ir Jurbarko krašto muziejui pasirašius bendradarbiavimo sutartį.

Jaunieji fotografai veiningai tvirtina, kad atvykus į Veliuoną juos sužavėjo kvapą gniaužiantis kraštovaizdis, turtingas piliakalniais, nuo kurių atsiveria nuostabūs vaizdai į  Nemuno upę.

Tačiau praktikos metu pirmakursiai dėmesį sutelkia į miestelio architektūrą, bažnytinio paveldo eksponatus, kadangi kuria fotografijų turinį ruošiamam Veliuonos albumui, skirtam bažnytiniam paveldui. Svarbi kūrybinio proceso dalis yra studentų bendravimas ir bendradarbiavimas su šio albumo sudarytojais, istorikais, rašytojais, Veliuonos krašto muziejaus darbuotojais bei vietos gyventojais, kurie jaunuosius fotografus priėmė ypač šiltai.

Pirmakursiai dėkoja Veliuonos krašto muziejaus muziejininkui Gediminui Klangauskui už praktikos organizavimą ir kuravimą.

Daugiau praktikos Veliuonoje nuotraukų žiūrėkite čia.