„Erasmuscast“ laidos:

1 serija. Vytauto Mikulėno patirtis Belgijoje. Studentas mainų programą pasirinko vedamas smalsumo. Nors laiko buvo labai mažai ir Vytautas vos suspėjo į „Erasmus+“ traukinį, tačiau šis projektas jam atnešė ne tik profesinės, bet ir asmeninės sėkmės: „Pirmą dieną, kai visi buvome susitikę pažintinėje paskaitoje, erasmusiečiams pasiūliau sukurti „WhatsApp“ grupę, kad galėtume visi toliau bendrauti ir daugiau susipažinti vieni su kitais. Taip išėjo, kad susipažinau su viena mergina, su kuria draugaujame dar ir šiandien”, – pasakoja studentas.

2 serija. Meri Hovhannisyan patirtis Portugalijoje. Meri Hovhannisyan yra puikus pavyzdys, kad drąsūs poelgiai bei noras eiti į priekį atneša puikių rezultatų. „Kai mes suaugame – prisirišame prie darbų, o būnant studentu, kuris turi daugiau laisvo laiko, yra puiki proga išvykti studijuoti ir kartu paatostogauti, todėl verta pasinaudoti tokia galimybe”, – įsitikinusi Meri. 

3 serija. Bernardo Mačerausko praktikos patirtis saulėtoje Graikijoje. Studentas siekė tobulinti save profesinėje srityje, suprasti kitos šalies kultūrą ir aplankyti šiltus kraštus.  Studentui nebuvo lengva, tačiau šis laikotarpis jį sustiprino ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai.

4 serija. Remigijos Vilniūtės patirtis Portugalijoje. Studentė vykdama siekė įgyti neįkainojamos patirties, pakeisti kasdienines veiklas į naujus potyrius: „Pagrindinė priežastis, kodėl norėjau vykti studijuoti į užsienį pagal „Erasmus+“ programą – tai įspūdžiai, kitokie žmonės ir noras pabėgti nuo rutinos“, – pasakoja Remigija.

5 serija. Deimantės Povilaitytės patirtis Belgijoje. Studentė norėjo įrodyti sau, kad yra veržli, aktyvi, visada siekia daugiau, nuolat ieško iššūkių ir visus išbandymus priima kaip labai vertingą patirtį. „Visiškai nieko nesigailiu, jeigu žinočiau, kad viskas bus taip pat – aš vis tiek vykčiau“, – sako Deimantė.

6 serija. Rimgailės Vosylytės patirtis Portugalijoje. Kaip ir didžioji dalis studentų, iš pradžių Rimgailė turėjo nemažai abejonių, tačiau galiausiai suprato, jog jaudinosi visai be reikalo. ,,Išvykimas studijuoti į kitą šalį man buvo didelis iššūkis, turėjau perlipti per save, savo baimes. Besimokydama supratau, kad baimės buvo visai nepagrįstos, gavau daug motyvacijos dirbti ir siekti tikslų, nes supratau, kad aš galiu viską“, – pasakoja Rimgailė.