Maisto technologijos studijų programos studentai rugsėjo 20 d. lankėsi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, kuriame susipažino su konditerijos laboratorija bei atnaujinta mėsos perdirbimo mokomąja baze ir gilino teorines ir praktines žinias šakočių gamybos technologijoje. Praktinį užsiėmimą vedė profesijos mokytoja Janina Narbutienė, kuri nuoširdžiai dalijosi savo patirtimi, patarimais, kad šakočiai būtų kokybiški. Antro kurso studentei Evelinai Masedonskaitei šakočių kepimas nebuvo naujiena, nes ji baigusi mokslus Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre. Jos pavyzdžiu grupės studentai taip pat išmėgino šakočių kepimo krosnies karštį.

„Mokslo įstaigų bendradarbiavimas yra naudingas abipusiai, keičiantis profesinėmis žiniomis, tikslingai naudojant įsigytą įrangą švietimo tikslais, rengiant plataus profilio maisto technologijos pramonės specialistus“, – teigia Maisto ir agrotechnologijos katedros vedėja dr. I. Kraujutienė.

Kauno kolegijoje siekiama studentams atverti kuo daugiau galimybių įgytas teorines žinias pritaikyti praktiškai su aukštosios mokyklos ir čia dirbančių dėstytojų pagalba.