Aukštojo mokslo ir verslo bendradarbiavimas kuria abipusę pridėtinę vertę Verslo fakulteto studentams ir partneriams. Lapkričio pabaigą Kauno kolegijoje pasitiko vienos didžiausių žemės ūkio produktų perdirbimu užsiimančių bendrovių Lietuvoje AB „Kauno grūdai“ atstovės: produktų vadovė Oksana Šimoliūnaitė ir jos asistentė Justina Bičiūnaitė.

Kauno kolegijos ir AB „Kauno grūdai“ partnerystė atliepia verslo veiklos efektyvumo didinimo organizacijose poreikį, o prie to savo darbu ir įžvalgomis prisidės Verslo fakulteto studentai. Vizito kolegijoje metu viešnios Pardavimų ir marketingo studijų programos studentams pristatė atstovaujamą įmonę ir atvejus iš realios veiklos. Neseniai pradėtą modulį „Marketingo valdymas“ studentai užbaigs integruotu projektiniu darbu komandose, kurio tikslas – atlikti greitai paruošiamų produktų rinkos tyrimą. Studentų darbo rezultatai bus pristatyti sausio antroje pusėje, o juos vertins Verslo katedros ir AB „Kauno grūdai“ atstovai.

Dėstytojos doc. dr. Laimos Jesevičiūtės-Ufartienės teigimu, partnerystės kuriama vertė – studentų žingeidumo įrodymas: „Verslo fakulteto nuoseklus bendradarbiavimas su verslu rodo, kad studentų kūrybiškumas ir darbas kuria pridėtinę vertę. Ši vertė yra abipusė, nes studentams padeda suvokti studijų prasmę, kai teorinės žinios yra derinamos su realiomis, šiam laikotarpiui aktualiomis verslo problemomis ir jų sprendimų paieška. Džiugu, kad jų kūrybą ir praktinis darbas studijų procese tampa reikšmingu konkrečioms ir stambioms Lietuvos verslo organizacijoms.“

Ši partnerystė – ne vienintelis Verslo katedros ir partnerių bendrų veiklų patvirtinimas. Kauno kolegijos naujai užmegztos partnerystės su Raseinių rajono savivaldybe vaisius – lapkritį vykęs hakatonas. Jo metu studentai, dirbdami grupėse, atliko tyrimus ir generavo idėjas Raseinių miesto įvaizdžiui formuoti ir žinomumui Lietuvos mastu didinti. Pastarojo renginio tęstinumas ir studentų įtraukimas į Raseinių raj. savivaldybės renginius numatomas artimiausiu metu.