Užgavėnės Lietuvoje yra svarbi šventė, kuriai būdingi įvairūs ritualai ir tradicijos, įskaitant blynų kepimą. Blynai yra vienas iš pagrindinių patiekalų, turintys simbolinę reikšmę Užgavėnių šventėje. Blynų kepimo tradicijos yra susijusios su gyvybės atgimimu, nes jie yra gelsvi ir apvalūs, primenantys saulės diską ir pavasario saulę. Tai atitinka pagrindinį Užgavėnių simbolį – pergalę prieš žiemą ir susitikimą su pavasariu.

Technologijų fakulteto Maisto ir agrotechnologijų katedros darbuotojai Indrė Veclovienė, Martyna Marcinkevičiūtė, Kristina Milčiuvienė, Rosita Grubliauskienė ir dr. Ingrida Kraujutienė kartu su studentėmis Gedrimaite Fausta, Liutkute Justina, Masedonskaite Evelina ir Strimilaite Deimante Kauno kolegijos bendruomenę vaišino blynais su daržovėmis, su varške, pagamintais su kefyru ir traškiais čirviniais blynais.

Visi daugiau nei 400 blynų tapo svarbiu akcentu Užgavėnių šventės metu. Blynų kepimas ir vaišinimasis yra ilgai išsaugota tradicija, perduodama iš kartos į kartą. Tai yra būdas išlaikyti ir pabrėžti kultūrinį paveldą, prisiminti senus papročius ir šventės simbolius.