Lietuvos vartotojų instituto atstovai kartu su lektore N. Vasiliauskiene balandžio 10  ir 15 d. Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedroje organizuoja mokymus „Linkėjimai, maistas“. Mokymuose kviečiami dalyvauti dietetikos bei gastronomijos ir maitinimo organizavimo programų studentai!

Teoriniai, interaktyvūs 90 min. mokymai skirti 15–25 žmonių grupei. Šių mokymų tikslas – interaktyviomis formomis atkreipti klausytojų dėmesį į maisto vartojimo įpročius: maisto pirkimą ir jo laikymą, šaldytuvo paslaptis, maisto išmetimo priežastis, maisto atliekų poveikį klimatui.

Balandžio 15 d. organizuojamas praktinis tausaus gaminimo užsiėmimas, kurį ves vieno geriausio Lietuvos restoranų „Monte Pacis“ virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas, mokęsis profesionalios kulinarijos meną Derbio universitete (Jungtinėje Karalystėje). Baigęs mokslus specialistas vėliau dirbo restoranuose, turinčiuose Michelin žvaigždutes tiek Ispanijoje, tiek Anglijoje. Tapęs pagrindiniu restorano „Monte Pacis“ šefu, 2018 m. padėjo restoranui patekti į Top 10 Baltijos restoranų sąrašą pagal White Nordic Guide, taip pat tapo jauniausiu iš visų šefų, buvusių tame reitinge.

Studentai praktinių užsiėmimų metu mokysis planingai ruošti gardų maistą bei aptars galimybes, kaip prisidėti prie visuomenės ir planetos gerovės.

Balandžio 15 d. užsiėmimas vyks 9:00 val. 1-11 laboratorijoje (Pramonės pr. 22). Vietų skaičius ribotas – būtina registracija el. paštu nijole.vasiliauskiene@go.kauko.lt