Šiandien, t.y. kovo 9 dieną, pradedama bendra mokslo taikomoji veikla tarp Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedros, Medicinos fakulteto Medicinos technologijų ir dietetikos katedros tyrėjų, tarpininkaujant Lietuvos Sporto universiteto, Biologijos ir reabilitacijos katedros mokslo darbuotojų ir pieno perdirbimo įmonės AB ,,Žemaitijos pienas“.
Moksliniai tyrimai ir eksperimentinė plėtra dažniausiai tapatinama su inovacijomis, pamirštant, kad rinkoje tiekiami ir vartojami maisto produktai be pridėtinių sintetinių priedų yra natūralus šaltinis, gerinantis vartotojų savijautą.
Pienas ir pieno produktai – svarbus baltymų, riebalų, kalcio, vitamino D šaltinis, reikalingas ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Rauginti pieno produktai, kurių gamybai naudojamos pieno rūgšties bakterijų kultūros, užtikrina gerą žarnyno veiklą, ir yra viena iš priemonių tam tikrų ligų profilaktikai. Didžioji dalis vartotojų pieno produktus tapatina su kalcio šaltiniu, nors norint išlaikyti gerą sveikatą ir nutolinti vaistų vartojimą, yra ir daugiau moksliniais tyrimais nepagrįstų rekomendacijų.
Šio tyrimo, atliekamo su tiksline žmonių grupe, metu ir bus siekiama įrodyti, kad, stiprinant žmonių sveikatą ir vadovaujantis taisykle – mažiau cukraus, mažiau druskos, mažiau priedų ir daugiau natūralumo, galima pasiekti išskirtinių gerų rezultatų, grindžiamų ne tik teorinėmis, bet ir eksperimentais įrodomomis žiniomis.
Maisto technologijos katedros vedėja Ingrida Kraujutienė teigia, kad kūrybiškas ir sistemingas darbas, atliekamas plečiant turimas žinias ir ieškant naujų žinių pritaikymo būdų, stiprina ryšius tarp skirtingų sričių – maisto technologijos ir medicinos, tarp skirtingų mokslo įstaigų – Kauno kolegijos ir Lietuvos Sporto universiteto. Svarbu ir tai, kad palaikomas glaudus ryšys tarp mokslo ir gamybos sektoriaus, kuriam atstovauja įmonė AB „Žemaitijos pienas“.