Maisto ir agrotechnologijų katedros laboratorijose 2023 m. rugsėjo 12 d. lankėsi mokiniai iš Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro. Vieni mokiniai šiuo metu mokosi vidurinės mokyklos kursą ir papildomai Konditerio bei Apskaitininko specialybę bei mokiniai po 12 klasių, kurie mokosi Konditerio specialybę. Daugelio moksleivių tikslas buvo susipažinti su tolesnėmis galimybėmis, siekiant gilesnių žinių ir praktinių įgūdžių toje pačioje ar panašioje srityje. Mokinius lydėjo profesijos mokytojos Janina Narbutienė ir Daiva Sinkevičienė.

Mokiniai supažindinti su duonos ir konditerijos produktų, fermentuotų gėrimų, mėsos, pieno produktų technologijos, gastronomijos laboratorijomis. Mokytoja Janina Narbutienė pasidalino patirtimi, kai pati studijavo Duonos ir duonos gaminių technologijas 1999 m. Kauno aukštesniojoje maisto pramonės mokykloje.

Pažintinės ekskursijos metu moksleivius sudomino chemijos, mikrobiologijos, instrumentinės analizės, juslinės analizės laboratorijos. Smagu, kad kai kurie mokiniai norėjo jau tuoj pat kažką išbandyti laboratorijose.

Po apžvalgos Maisto ir agrotechnologijų katedros mokymų bazės moksleiviai apsilankė Kauno kolegijos sporto centre bei bibliotekoje, kurioje darbuotojos supažindino su bendromis taisyklėmis.

Maisto technologijos laboratorijų vedėja Indrė Venclovienė palinkėjo moksleiviams susitikti vėl tik ne kaip su pažintinės ekskursijos dalyviais, o jau kaip su mūsų pirmo kurso Maisto technologijos studijų programos studentais.