2023 m. lapkričio 16 d. pirmojo kurso maisto technologijos programos studentai, kartu su dėstytoja dr. Svajūnė Garmuviene vyko pažintiniam vizitui į „Lietuvos kepėjas“.
Dalykas „Įvadas į maisto technologijas“ apima pagrindinius maisto gamybos ir apdorojimo procesus, kurių metu naudojamos įvairios technologijos siekiant užtikrinti saugų, efektyvų, ir aukštos kokybės maisto produktų gamybą. Kaip teigia studentus lydėjusi dėstytoja dr. Svajūnė Garmuvienė, pažintinių vizitų į Lietuvos duonos ir konditerijos įmones tikslas yra supažindinti su technologinėmis linijomis, įrengimais bei asortimentu. Lankant kuo daugiau įmonių, studentams lengviau apsispręsti, kurią maisto pramonės šaką rinktis ateityje.
„Lietuvos kepėjas“ gerbdami senąsias tradicijas, saugodami ir tobulindami lietuviškos duonos receptūras, kuria ir naujas – kokybės bei gero skonio tradicijas, gali didžiuotis savo gaminiais tokiais kaip juoda ir šviesia duona, pyragais, duona skrudinimui, duonelėmis, bandelėmis, keksais, vafliais, sausainiais, tortilijomis ir įvairiomis šaldytomis tešlomis. Savo produkcija prekiauja Lietuvoje ir užsienyje.
Su įmonės vidaus tvarka studentus supažindino pamainos meistrė, ypač akcentavo darbuotojų higieną, vidaus taisykles darbo metu, aprodė gaminių asortimentą, technologines linijas kaip gaminiai keliauja nuo tešlos paruošimo iki iškepto gaminio supakavimo, Studentus kviečia atlikti gamybines praktikas įmonėje ir įsidarbinti.