Gruodžio 9 dieną Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovištės miesto Valachijos universiteto (Rumunija) Aplinkos inžinerijos ir maisto mokslo fakultetu įgyvendino jau tradiciniu tapusį tarptautinį konkursą „Maisto technologas 2021“. Šeštąjį kartą vykusiame konkurse dalyvavo trys studentų komandos iš Vendos universiteto (Pietų Afrikos Respublika), viena komanda iš Rėzeknės technologijų akademijos (Latvija), keturios komandos iš Kauno kolegijos ir viena komanda iš Klaipėdos valstybinės kolegijos. Konkurse dalyvavo studentai, pasirinkę maisto technologijų, viešojo maitinimo studijų krypčių studijų programas. Dėl sudėtingėjančios COVID-19 pandeminės situacijos pasaulyje konkursas vyko nuotoliniu būdu.

Ne vienerius metus organizuojamas renginys suburia jaunuosius specialistus, norinčius išmėginti save, įgyvendinant parengtas teorines ir praktines užduotis. Studentų turimi gebėjimai, atliekami eksperimentai, originalumas bei ambicingumas, pristatant maisto naujoves, žavi ne tik konkurso komisiją, bet ir plačiąją visuomenę. Konkurso tikslas – skatinti studentų kūrybiškumą ir savarankiškumą, lavinti jų profesinius gebėjimus gastronomijos, maisto technologijos ir saugos, tvarios gamybos srityse.

Konkurso dalyviai laikė testą, kurį sudarė 25 klausimai, susiję su mikrobiologijos, maisto technologijos, maisto saugos ir kokybės, matematikos, tvarios gamybos temomis, anglų kalba. I-ąją vietą konkurse iškovojo Kauno kolegijos Gastronomijos ir maitinimo organizavimo studijų programos studentai, t. y. Audra Samuolytė (I kursas), Lukas Mačiulaitis (III kursas), Agnė Gerbutavičiūtė (III kursas). II-ąją vietą laimėjo Rėzeknės technologijų akademijos (Latvija) studentai: Inta Šaļina, Linda Cauņa, Edvards Silagailis. III-ąją vietą užėmė Kauno kolegijos Maisto technologijos studijų programos II kurso studentai: Monika Lagauskaitė, Gabija Zavarykinaitė, Paulina Makarovaitė.