2023 m. gruodžio 7 d. Maisto technologijų studijų programos pirmo kurso studentai kartu su dėstytojomis dr. Aušra Šimonėliene ir Inga Motiejūniene lankėsi įmonėje AB „Volfas Engelman“.

Interaktyvioje Volfas Engelman studijoje technologas Valentinas Kovalenkinas (Maisto technologijų studijų programos absolventas) supažindino su pagrindiniais alaus gamyboje naudojamais ingredientais, skirtingomis apynių bei salyklų rūšimis, jų skoninėmis subtilybėmis.

Studentai sužinojo apie alaus gamybos technologinį procesą, turėjo galimybę pamatyti talpyklas-katilus, kuriuose vyksta užmaišymo, filtracijos, virimo, skaidrinimo, fermentacijos ir brandinimo etapai. V. Kovalenkinas pasidalino savo patirtimi, kaip gimsta naujos alaus rūšys, kaip kuriamos receptūros.

Studentai domėjosi apie įmonėje vykdomą socialinės atsakomybės politiką, kuri apima keturias sritis: atsakingą vertinimo grandinę, ryšius su vartotojais, geriausią darbovietę, vertės kūrimą suinteresuotosioms šalims. AB „Volfas Engelman“ įdiegta kokybės ir maisto saugos, aplinkos apsaugos, darbuotojų sveikatos ir saugos vadybos sistema atitinka FSSC 22000 sertifikavimo schemos ir ISO 14001 bei ISO 45001 standartų reikalavimus. Suformuotos sistemos rezultatyvumas nuolat prižiūrimas bei gerinamas.

V. Kovalenkinas papasakojo apie tvarios gamybos, darbuotojų gerovės ir įtraukties į įmonės veiklos procesų tobulinimą, visuomenės švietimo ir kitas vykdomas darnaus vystymosi veiklas.