2023 m. lapkričio 9 d. Technologijų fakulteto Maisto ir agrotechnologijų katedros dėstytojos kartu su pirmo kurso studentais vyko į tarptautinę įmonę UAB „Fazer Lietuva“, Kaune.
Produktų vystymo specialistė Ieva Žilinskienė ir Technologas Jaunius Eidukaitis supažindino studentus su įmonės veikla, pristatė gaminamos produkcijos asortimentą ir jos eksportą į užsienio šalis, bendradarbiavimą su Latvija ir Estija.
Maisto technologijos studijų programos studentai turėjo galimybę pamatyti forminės ir padinės duonos, mėsainių bandelių ir duonos traškučių gamybos technologijos etapus, inovatyvias ir automatizuotas gamybos linijas. Studentai buvo sužavėti mėsainių bandelių gamyba, kurios plačiai naudojamos restoranuose ir kepyklėlėse, bei gaminamos pagal užsakovų pageidavimus skirtingų skonių, formų ir dydžių.
Pristatytas UAB „Fazer Lietuva“ tvarios gamybos strategijos įgyvendinimas. Įmonėje taikomi tvarios gamybos pavyzdžiai – mikrobiologiškai saugaus, bet nekokybiško (pardavimui netinkamo) maisto švaistymo mažinimas, atiduodant gaminius labdarai, ar perdirbimui; technologinių procesų optimizavimas ir įrangos atnaujinimas, siekiant sumažinti CO2 dujų išmetimą į aplinką ir kt.
Degustacijos metu studentai jusliškai įvertino naujausią produkciją. Aktyviai diskutuojant gamybos klausimais kartu su maisto technologijos specialistais, turėjo galimybę sustiprinti teorines žinias, susipažinti su naujais gamybos metodais. Įmonėje sudarytos galimybės atlikti praktines užduotis realioje gamybinėje aplinkoje. Susitikimo metu aptartos studentų gamybinės ir baigiamosios praktikos atlikimo galimybės.