Šiandien, spalio 14 dieną, Kauno kolegijoje įvyko Trečiasis vyndarių forumas, organizuotas Technologijų fakulteto, o išskirtinai – Maisto ir agrotechnologijų katedros, bendruomenės. Susirinkusieji išgirdo penkis savo sričių profesionalų pristatomus pranešimus bei dalyvavo renginio diskusijoje.

Forumo dalyvių dėmesį kaustė dr. Asta Ramaškevičienė (Vytauto Didžiojo universitetas), kalbėjusi apie vyno gamybai skirtų ir Lietuvoje auginamų vynuogių kokybę, Audronė Ispiryan (Lietuvos uogų augintojų, perdirbėjų ir prekybininkų asociacija), pristačiusi pranešimą apie resveratrolį, esantį uogose ir jų produktuose, dr. Arūnas Starkus („Vyno žurnalas“, „Vyno klubas“; Lietuvos someljė asociacija), skaięs apie Lietuvoje auginamų vynuogių vyno kokybę ir pristatęs juslinį vertinimą. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai susirinkusiuosius supažindino su nauja paramos priemone šalyje, skirta vyno sektoriui, bei maisto tvarkymo subjekto registracijos ypatumais.

Renginys sulaukė per 80 vyndarystės meistrų ir mėgėjų iš visos Lietuvos. Forumo metu Technologijų fakulteto dekanui dr. Giedriui Gecevičiui, Maisto ir agrotechnologijų katedros vedėjai dr. Ingridai Kraujutienei ir dr. Aušrai Šimonėlienei (Maisto ir agrotechnologijų katedra) įteikti LR Žemės ūkio ministerijos padėkos raštai už glaudų bendradarbiavimą ir svarų indėlį, plėtojant vyno sektorių, mokslinių tyrimų atlikimą ir specialistų ugdymą.

 

Kviečiame pažvelgti į renginio akimirkas: