Konkurso organizatoriai ir dėstytoja Ž. Žarskienė su studentais

Balandžio 18–25 dienomis Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto ir agrotechnologijų katedros dėstytoja Žydronė Žarskienė su trečio kurso Gastronomijos ir maitinimo organizavimo studijų programos studentų komanda – Agne Gerbutavičiūte, Mantu Anza, Rėjumi Pertrausku ir Luku Mačiulaičiu – dalyvavo Italijoje vykusiame septintajame tarptautiniame gastronomijos konkurse „Fine Dining & Sustainability“ ir laimėjo specialų apdovanojimą – „Best Cocktail“.

Konkurse varžėsi studentai iš 11 skirtingų Europos miestų: Egerio (Vengrija), Kauno (Lietuva), Rygos ir Jelgavos (Latvija), Alba Iulios (Rumunija), Bledo (Slovėnija), Koimbros (Portugalija), Berato (Albanija) ir Casargo, Villorbos, Torre Boldonės (Italija).

„Noriu padėkoti visų mokyklų atstovams, kurie tokiu sudėtingu laikotarpiu atvyko į Casargą iš skirtingų ir neretai tolimų Europos kampelių. Taip pat dėkoju konkurso rėmėjams ir kitiems, prisidėjusiems prie to, kad įgyvendintume šį įvykį po dviejų metų pertraukos“, – sakė aplankyto mokymų centro (ital. CFPA Casargo) direktorius Marco Cimino.

Dėstytoja Ž. Žarskienė ir Kauno kolegijos studentai

„Visgi didžiausi aplodismentai šiandien tenka studentams, kurie dalyvavo šiame konkurse. Po pastarųjų metų leisti jauniems žmonėms gyvai susiburti ir konkuruoti tarptautiniame lygyje sudaro puikiausias sąlygas išmėginti save, sužinoti daugiau bei tai pritaikyti ateityje. Konkurencija skatina augti“ – pridūrė mokymų centro prezidentas Marco Galbiati.