Praėjusią savaitę Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto ir agrotechnologijų katedros lektorė Irina Koscelkovskienė turėjo garbę teisėjauti tarptautiniame Baltijos šalių profesinio mokymo įstaigų mokinių konkurse „Baltic VET Skills“ (BALTIC VET Skills competition in catering and food industry sectors 2019-1-LT01-KA202-060530). Šiais metais konkursas buvo suorganizuotas Rygos turizmo ir kūrybinių industrijų technikume.

„Baltic VET Skills“ konkurso idėja Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje gyvuoja jau ne vienerius metus. Nors per ilgą laiką renginio pavadinimas pasikeitė ne kartą, populiarumo jis neprarado ir yra vertinamas, kaip vienas svarbiausių konkursų tarp profesinių mokyklų ir jų mokinių.

Dvi dienas vykusiame konkurse dalyvavo 22 jaunuoliai iš Baltijos regiono šalių. Mokiniai varžėsi trijose skirtingose kategorijose: mėsos perdirbimo; konditerijos ir (arba) duonos gaminių gamybos; maisto gaminimo. Konkurso prizines vietas laimėjo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokiniai: mėsos perdirbimo ir konditerijos kategorijose pirmas vietas užėmė Neda Burbaitė ir Saulė Dapkevičiūtė, maisto gaminimo kategorijoje antrą vietą – Gustas Šefleris.

I. Koscelkovskienė, renginyje teisėjavusi ne pirmą kartą, apie „Baltic VET Skills“ ir dalyvius atsiliepia teigiamai: „Džiugu, kad daugybę metų šis renginys yra populiarus ir suburiantis daug dalyvių, kurie demonstruoja ne tik turimus profesinius įgūdžius, bet ir savo kūrybingumą, estetikos pojūtį, stiliaus žinias, kuriant produktus ir juos pateikiant. Visą tai rodo, kad maisto ruošimo ir tiekimo sektorius išlieka paklausus ir įdomus, o tai žada įvairias naujoves vartotojams.“