Studentas Sem Hansen iš Leuven Limburg aukštosios mokyklos (UCLL, Belgija), atvykęs  pagal „Erasmus+“ mainų programą vasario–birželio mėnesiais atliko mokslo taikomąją veiklą tema „Saldumynų gamyba – vaisių pastilės be pridėtinio cukraus“ technologijos, maisto saugos ir kokybės tyrimų laboratorijose Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedroje.

Buvo pagaminti įvairių rūšių ir gamybos technologijų pastilės saldainiai: tradiciniai obuolių sūrio pagrindu, taip pat papildomai naudojant kiaušinio baltymą, su sultimis ir įvairiais standikliais bei plaktos kiaušinio masės su obuolių tyre ir cukraus sirupu (zefyrai). Technologiniais bandymais buvo įrodyta, kad šios vienintelės saldainių rūšies – zefyrų – gamyba negalima be cukraus ar cukraus pakaitalų.

Visoms pastilių rūšims buvo atlikti juslinės analizės tyrimai. Geriausiomis savybėmis pasižymėjusioms saldainių rūšims buvo atlikti drėgmės, pelenų kiekio, kaloringumo, tekstūros ir kt. tyrimai ir atliktos analizės, interpretuojant gautus rezultatus.

Įvairių rūšių saldainiai atitiko keliamus saugos reikalavimus, buvo saugūs mikrobiologiniu požiūriu. Pagal gautus rezultatus, atlikus gliukozės kiekio kitimą kapiliariniame kraujyje, lyginant mėginius su ir be pridėtinio cukraus sveikiems ir sergantiems II tipo diabetu savanoriams rekomenduojamos pastilės be pridėtinio cukraus.

Chemijos studijų programos studentas Sem Hansen, konsultuojamas vadovų dr. Ingridos Kraujutienės (KK) ir doc. Annemie Froyen (UCLL), sėkmingai parengė baigiamąjį darbą ir birželio 21 d. jį apgynė baigiamųjų darbų gynimo komisijoje.

Tikimasi, kad bendradarbiavimas tarp Kauno kolegijos (KK, Lietuva) ir Leuven Limburg aukštosios mokyklos (UCLL, Belgija) bus tęsiamas studentų, dėstytojų „Erasmus+“ mainų programos pagrindu dalyvaujant ir kitose tarptautinėse projektinėse veiklose.