Tarptautinės savaitės metu į Maisto technologijos katedrą buvo atvykę svečiai iš duonos ir konditerijos gaminių gamybos įmonės DLS Vollkorn-Mühlenbäckerei GmbH (Vokietija) – įmonės savininkas David Lee Schenker ir gamybos meistras Detlef Koch. Jie su studentais dalijosi praktinėmis žiniomis apie duonos konditeriją.

Su vokiečių įmone ryšiai buvo užmegzti tarptautiniame duonos ir smulkių duonos gaminių jusliniame ekspertų vertinimo pagal DLG (vok. Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft, Testzentrum Lebensmittel) renginyje prieš 4 metus. Su įmonės savininku buvo sutarta dėl studentų praktikos atlikimo galimybių Hennef (Sieg). Jau treji metai iš eilės studentai vyksta atlikti praktiką ir įgauna teorinių žinių bei praktinių įgūdžių duonos ir konditerijos kepinių gamyboje.

Svečių iš Vokietijos apsilankymo metu kovo 26 d. kartu su antrojo ir trečiojo kurso studentais buvo atliktas praktinis užsiėmimas duonos laboratorijoje – buvo gaminama ruginė duona, panaudojus DLS įmonėje naudojamą raugą ir vietoje pagamintus ruginius miltus. Studentai turėjo galimybę išsamiai susipažinti su duonos gamybos technologija, pasimokyti formavimo subtilybių, padegustuoti kelių rūšių duoną, kepamą DLS įmonėje.

Įmonės atstovai pasidalino teorinėmis žiniomis diskutavo su studentais technologiniais ir juslinės analizės klausimais. Studentus nudžiuginti ir saldžiomis dovanomis – Nuessecken sausainiais, kuriuos dar praktikos Vokietijoje metu labai pamėgo apsilankiusios Kauno kolegijos studentės.

Prieš išvykstant David ir Detlef kartu su studentais dar kartą aptarė praktikos atlikimo sąlygas ir galimybes, pasidalino įspūdžiais. Šiais metais į gamybinę praktiką nuo gegužės iki lapkričio mėnesio pradžios yra suplanavę vykti 6 studentai. Tai viena iš kokybiškiausių ir studentų mėgstamiausių praktikos vietų užsienyje.