2024 m. lapkričio 22–23 dienomis Maisto ir agrotechnologijų katedros Maisto technologijų studijų programos antro kurso studentai – Jolita Rumbutytė, Mantas Jakubavičius ir Ernestas Iliuščenko – triumfavo tarptautiniame dirbtuvių festivalyje „Global Workshop Festival Hackathon“, vykusiame Latvijos technologijų centre Rygoje. Studentai užėmė pirmąją vietą tarp dalyvių iš įvairių šalių.

Šis 36 valandų trukmės renginys subūrė talentus iš įvairių sričių spręsti realius maisto realizavimo iššūkius, tokius kaip logistika, pakavimas bei programinės įrangos integravimas. Dalyviai bendradarbiavo su žaidimų kūrėjais ir logistikos sektoriaus atstovais, kartu ieškodami inovatyvių sprendimų. Renginyje ypatingas dėmesys buvo skiriamas kūrybiškumui, naujovėms ir bendradarbiavimui.

J. Rumbutytė, M. Jakubavičius ir E. Iliuščenko pasirinko aktualią jūros dumblių tvaraus panaudojimo temą, kuri buvo pavadinta „Mėlyna ir žalia akvamarino technologija“. Savo idėja jie siekė sukurti ekologišką pakuotę, pabrėždami tvarumo ir inovacijų svarbą šiuolaikinėje maisto pramonėje. Studentų projektas ne tik atitiko festivalio vertinimo kriterijus, bet ir pelnė tarptautinės žiuri dėmesį dėl kūrybiškumo ir galimų praktinių pritaikymų.

Šis unikalus renginys studentams suteikė galimybę ne tik pademonstruoti savo žinias ir įgūdžius, bet ir užmegzti ryšius su kitais inovatoriais bei praplėsti savo akiratį maisto technologijų srityje. Jų sėkmė – tai ne tik asmeninis laimėjimas, bet ir įrodymas, jog Lietuvoje ugdomi talentingi specialistai, galintys konkuruoti tarptautinėje arenoje.

Sveikiname studentus su šiuo reikšmingu pasiekimu ir linkime sėkmės tolimesniuose projektuose!