Spalio 28 d. Kauno kolegijos Maisto ir agrotechnologijų katedros studentai ir dėstytojai jau trečią kartą dalyvavo Vynų ir desertų derinių čempionate (Wine + Dessert Pairing Contest – Dvaro Grand Prix), kuris šiemet vyko Vilniuje, Dūmų fabrike.

Čempionate susirinko geriausi Lietuvos restoranų šefai, kurie demonstravo savo gebėjimus derinant desertus su vynais.

Kauno kolegijos komanda paruošė unikalų desertą „Jogailos sapnas“, kurį derino su MB „Šušvės midus“ pagamintu Agurkiniu midumi. Šis kūrinys pelnė Jaunųjų šefų apdovanojimą, o jo idėjos autorė yra Maisto technologijos katedros studentė Sigita Malinauskienė. Sigita kartu su savo bendramoksliu Ignu Augustanavičiumi pristatė deserto ir midaus derinį, o jiems padėjo GAMI-1 grupės studentės Aida Šneiderienė ir Sandra Urmanavičienė, taip pat MT-3 grupės studentai Deimantė Karasiovaitė ir Ernestas Iliuščenko.

Šis pasiekimas ypač džiugina, nes jis yra ilgamečio Kauno kolegijos ir Lietuvos vyndarių asociacijos bendradarbiavimo rezultatas, leidžiantis studentams įgyti vertingų praktinių žinių ir patirties. Komandinio darbo dvasia ir kūrybiškumas dar kartą pademonstravo, kaip bendradarbiavimas gali atnešti puikių rezultatų.