Kauno kolegijos Aplinkos inžinerijos katedros glaudūs bendradarbiavimo ryšiai su Lvovo nacionalinio agrarinio universiteto Geodezijos ir geoinformatikos katedra vainikuoti projektu „Discover the past of Lvov on historical maps“.

Su užsienio partneriais rengtas projektas, kaip pasakoja dėstytojai Ilona ir Valdas Urbanavičiai, yra vienas iš mokslo taikomosios veiklos „Idėjos praktiškai 2019“ etapų. Projekto autoriai atskleidžia, kad projekto metu sukurtas žemėlapio pasakojimas (#StoryMap) leidžia į Lvovą pažvelgti iš skirtingų laiko perspektyvų ir pamatyti, kaip miestas vystėsi per du šimtmečius. Aplikacijoje įtraukti 1829, 1855, 1871, 1894, 1916, 1922, 1932, 1941, 1944, 1976 metų žemėlapiai.

Interaktyvioji aplikacija sujungia istorinius Lvovo planus su šiuolaikine informacija. Nelengvai prieinami kartografiniai dokumentai, kaip teigia projekto kūrėjai, tampa patogiai pasiekiami interneto priemonėmis, per kurias galima valdyti ir lyginti turimus duomenis iš įvairių perspektyvų. Aplikacijos naudotojams suteikiami įvairūs analizės įrankiai: žemėlapius galima palyginti, vykdyti jų paiešką, peržiūrą ir kt.

Interaktyvią aplikaciją, atspindinčia projekto rezultatus, galima peržiūrėti čia:

Tai jau ketvirtoji Kauno kolegijos Technologijų fakulteto dėstytojų Ilonos ir Valdo Urbanavičių parengta interaktyvi aplikacija, kuri atrinkta ir įtraukta į pasaulinę gyvojo atlaso žemėlapių galeriją (Living Atlas of the World).  Tokiu rezultatu tarp visų Lietuvos aukštųjų mokyklų išsiskiria tik Kauno kolegija. Pasižvalgyti galima čia.

Technologijų fakulteto dėstytojai neabejoja, kad glaudūs bendradarbiavimo ryšiai su tos pačios srities tyrėjais, bendri moksliniai taikomieji tyrimai ir jų sklaidos galimybės bus naudingos tolimesniam bendrų veiklų matavimų inžinerijos srityje plėtojimui.