Restorano „Sala“ šefė Jolanta Gervienė

Gruodžio 7 dieną Maisto technologijos katedros lektorės Nijolės Vasiliauskienės kvietimu Technologijų fakultete lankėsi restorano „Sala“ šefė Jolanta Gervienė. Restoranas „Salas“ – įsikūręs Kauno miesto širdyje esančioje „Žalgirio“ arenoje, vykstant įspūdingiausiems renginiams, įskaitant didelio susidomėjimo sulaukiančias krepšinio rungtynes, sulaukiantis daugybės žinomų žmonių ir restorano svečių dėmesio. J. Gervienė, apsilankiusi Maisto technologijos katedroje, kalbėjo apie virtuvės šefo darbo ypatumus, reikalingą atsidavimą ir kūrybą, veikiant viešojo maitinimo sektoriuje, bei pristatė maisto produktus, galinčius pakeisti daugelio kasdienius maisto gamybos įpročius.

Susitikime dalyvavusiems Gastronomijos ir maitinimo organizavimo studijų programos studentams šefė pristatė maisto ir gėrimų įmonės „The Vegetarian Butcher“ atvejį. Pastarosios įkūrėjas ir generalinis direktorius Jaap Korteweg sukūrė daugybės dėmesio susilaukusią augalinės kilmės alternatyvą įprastai mėsai. Šis kūrinys neliko nepastebėtas ir visame pasaulyje žinomų virtuvės šefų, pavyzdžiui, ispano Ferran Adria: „Ši augalinės kilmės vištiena yra skanesnė nei įprasta kiauliena bei sultingesnė nei įprasta vištiena“. J. Gervienė studentams pristatė ir savo atsivežtus augalinės kilmės produktus, skirtus maisto gamybai: „NoChicken Nuggets“, skirti kepsneliams, „NoChicken Chunks“, skirti salotoms, suktinukams ir wok patiekalams, „NoMince“, skirti įdarams ir padažams, „Raw NoBeef Burger“, skirti mėsainiams, „Little Willies“, skirti dešrelėms. Viešnia, termiškai apdorojusi pristatytus produktus, surengė susirinkusiems dėstytojams ir studentams skirtą degustaciją. Likę produktai buvo padalyti susitikimo dalyviams, pridedant galimų patiekalų receptus.

Restorano „Sala“ šefė – Kauno kolegijos absolventė, susidūrusi ir iš arti pažinusi Gastronomijos ir maitinimo organizavimo studijas. Šis susitikimas, anot buvusios studentės, puiki pradžia tolimesniam josios ir minėtos katedros bendradarbiavimui.