Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijų katedros dėstytoja Vilija Karbauskienė ir Medicinos fakulteto dėstytoja Lina Ambrožienė birželio antrąją savaitę pagal Erasmus+ mainų programą lankėsi Varšuvos gyvybės mokslų valstybiniame universitete, kuris yra vienas seniausių ir didžiausių Lenkijos universitetų. Universitetą sudaro 13 fakultetų, jame studijuoja apie 27 000 studentų.
Dėstytojos susipažino su gastronomijos ir dietetikos studijų programų moksline baze, lankėsi netiesioginės kalorimetrijos laboratorijose. Kaip pasakoja Lenkijoje apsilankiusios dėstytojos, netiesioginės kalorimetrijos metodu matuojamos energijos sąnaudos pagal suvartoto deguonies ir išskirto anglies dvideginio kiekį.
Lektorės susipažino su maisto sensoriniais tyrimais bei medžiagų apykaitos produktų analize dujų chromotografijos metodu. Stažuotės metu taip pat dalyvavo konferencijoje, kurioje išklausė įvairius pranešimus apie mitybos svarbą žmogaus gyvenime. Su užsienio partneriais buvo aptartos tolimesnio bendradarbiavimo gairės ir bendrų projektų rengimo galimybės.